Keresés
Close this search box.

Élj sokáig! – Ezek a táplálékkiegészítők segíthetnek benne

taplalekkiegeszito

Egy ideális világban megfelelő táplálkozás és életmód mellett nem lenne szükségünk táplálékkiegészítőkre. A Homo Urbanus életmódja, táplálkozási szokásai és lehetőségei ezzel szemben mára elkerülhetetlenné tették bizonyos vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlását, mert természetes módon nem jutunk hozzájuk kellő mennyiségben. Szente Mónika longevity tanácsadó írása.

Ép lélek ép testben – A mentális egészség és a hosszú élet elválaszthatatlan egymástól

mentalis_egeszseg

A rohanó hétköznapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy gondoskodjunk lelki békénk megteremtéséről, pedig egyre több tanulmány mutat rá, hogy nemcsak a jó gének, a rendszeres testmozgás vagy az egészséges táplálkozás befolyásolják élettartamunkat – mentális egészségünk is nagyban hozzájárul, hogy boldog és hosszú életet élhessünk. Fejes Réka írása.

Sarlatán vagy megváltó? – Bicsérdy Béla, a világhírű magyar életmódreformer

bicserdy

Honfitársai nem ismerték, külföldiek felfedezték, A halál legyőzése című könyve miatt tízezrek kezdték követni. Bicsérdy Béla egy olyan korban volt világhírű, amikor nem létezett internet és a vegetarianizmus megmosolyogni való dolognak számított. Mint minden úttörőnek, neki sem adatott komfortos élet. Szederkényi Olga írása.

„A ruhakölcsönzés még új műfaj nálunk” –Interjú Pataki Nagy Évával, a SikkMeUp alapítójával

pataki_nagy_eva

Azt már tudjuk, hogy a divatipar az egyik legszennyezőbb iparág, ezért minél kevesebbet vásárolunk, annál jobb. De mi a helyzet az üzleti eseményekkel? Honnan szerezzük be a megfelelő darabot egy gálavacsorára vagy díjátadó eseményre? Pataki Nagy Éva vállalkozása, a SikkMeUp ruhakölcsönző pont azért jött létre, hogy ezt a terhet levegye a vállunkról. Balogh Edina interjúja.

Olvasni jó, olvasni hasznos – Ludvig Orsolya 8 kedvenc könyve

ludvig_orsolya

Az olvasás a szórakozáson, tanításon túl is jótékony hatással van az elménkre, sőt még a társadalmunkra is. Ludvig Orsolya Stefanie-val, a Libri marketing-és kommunikációs igazgatójával erről beszélgettünk a Remind Bookazine márciusi számában. Orsi most a kedvenc könyveiről mesélt nekünk.

Valami régi, valami új – Babel, KIOSK és Papi: a három testvér

babel

A Babel Budapest és KIOSK Budapest éttermeket a gasztronómia rajongóinak biztosan nem kell bemutatni. Nemcsak az a közös bennük, hogy egymás szomszédságában helyezkednek el, de megálmodójuk, alapítójuk is ugyanaz a személy, Hlatky-Schilchter Hubert, aki most Kaszás Kornél executive cheffel együtt mesél nekünk tervekről, új étlapról, fenntartható törekvésekről és a jövőbe vetett hitről. Balogh Edina írása.

Neked fél óra, másnak egy élet – A véradás akár három ember életét is megmentheti

veradas

Ma Magyarországon bárkiben merül fel a segítés szándéka, nagyon rövid idő alatt eljuthat egy vérvételi helyszínre, ahol aztán maximum fél óra múlva már – jó esetben – dolga végeztével indulhat is haza. Donornak lenni rengeteg haszonnal jár, ezek közül azonban a lelkiek a legfontosabbak: hogy egy szimpla, rövid, művelet által akár három ember életét is megmenthetjük. Dr. Nagy Sándorral, az OVSZ szakmai főigazgató-helyettesével beszélgettünk. Kerekes Anna írása.

Mauritius csodái

Remind

Mauritius az Indiai-óceán varázslatos
szigetországa, amely számtalan lenyűgöző látványosságot kínál az idelátogatóknak. Az ország nemcsak csodálatos fehér homokos strandjairól és türkizkék óceánjáról híres, de gazdag történelmi és kulturális örökségéről, trópusi dzsungeleiről is.

Mekkora a kedvenc filmed ökológiai lábnyoma?

filmek_okologiai_labnyoma

Egy lebilincselő sorozatot nézve vagy egy nagyszabású hollywoodi moziba belefeledkezve a legkevésbé sem jut eszünkbe az, hogy vajon mennyire volt fenntartható a film elkészítése. Pedig ha jobban belegondolunk egy-egy produkció leforgatása meglehetősen nagy ökológiai lábnyomot hagyhat maga után. Balogh Edina írása.

A longevity titka – 3 tipp a hosszú és egészséges életért

Remind

A hosszú és egészséges élet titka bonyolultabb annál, mint amit egy cikkben ki tudunk fejteni. Az viszont szinte biztosnak látszik, hogy néhány, évtizedek óta ismert egészséges szokás mindennapjainkba építésével valóban hosszabb életben reménykedhetünk. Kerekes Anna írása.

„Roppant nagy az éhség az igazi, lelkiségi tartalmakra” – Interjú Wertheim László Mátyás ferences szerzetessel

Remind

Nem véletlenül ragadt rá a Laza atya becenév. Wertheim László Mátyás ferences szerzetes szörfözik, snowboardozik, gördeszkázik, és erre buzdítja a fiatalokat is, akiknek a sorsát már civil életében is a szívén viselte. A kilencvenes években egy sportruházati cégnél dolgozott dizájnerként és termékgazdaként, mindeközben kollégáival hátrányos helyzetű fiataloknak szervezett sítáborokat. Fejes Réka interjúja.

„Hivatásként tekintek a munkámra” – Interjú Bánhegyi Zsófiával

Remind

Előkelő helyet foglal el a legbefolyásosabb magyar nő listáján, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatójaként Magyarország legnagyobb hálózatát irányítja, részt vesz az állami vállalat modernizációs folyamatában. Az FMCG szektortól a közigazgatáson és a távközlésen át a jelenlegi posztjáig változatos karrier út áll mögötte, amit Bánhegyi Zsófia kemény munkabírásának, közvetlen személyiségének és megfontolt döntéseinek köszönhetően épített fel. László Krisztina interjúja.

„Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségben él az ember” – Interjú Cser Zoltán buddhista tanítóval

Remind

Cser Zoltán közgazdásznak készült, miközben a barlangász és hegymászó szülők, a Mongóliában ásatásokat végző nagybáty hatására sokat olvasott a mongol és a tibeti kultúráról és csatlakozott egy buddhista rendszerű harcművészeti iskolához. Végül otthagyta az egyetemet, és beiratkozott az akkor induló A Tan Kapuja Buddhista Főiskolára, aminek ma ő a rektorhelyettese.

Szubjektív Kína

Remind

A Covid-járvány óta éppen csak ébredezik Kínában a turizmus, főleg azokon a távolabb eső területeken, ahová kevés külföldi jut el. Peremartoni Krisztina nemrég tért vissza Délnyugat-Kínából, ahol a Tea és Ló karavánút különböző állomásait, a Himalája lábánál fekvő falvakat, kisvárosokat járta végig és a turistalátványosságokon túl a helyiekkel is ismerkedett.

„Hivatásként tekintek a munkámra” – Interjú Bánhegyi Zsófiával

Remind

Bánhegyi Zsófia előkelő helyet foglal el a legbefolyásosabb magyar nők listáján, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatójaként Magyarország legnagyobb hálózatát irányítja, részt vesz az állami vállalat modernizációs folyamatában. Az FMCG szektortól a közigazgatáson és a távközlésen át a jelenlegi posztjáig változatos karrier út áll mögötte, amit kemény munkabírásának, közvetlen személyiségének és megfontolt döntéseinek köszönhetően épített fel. László Krisztina interjúja.

Szőnyegbe szőtt világok – Hornyai Kamilla, a KATMA Studio alapítója

Remind

Hornyai Kamilla mindig is rajongott a kortárs művészetért, de sokáig nem hitte el magáról, hogy ő is képes kreatívan alkotni. Aztán a Covid-járvány szinte „kikényszerítette” belőle, hogy belefogjon. Autodidakta módon ismerkedett meg a szövési technikákkal, mára pedig már saját brandje van KATMA Studio néven. Balogh Edina írása.

Virágos, fás, esetleg orientális? Így válassz magadnak parfümöt!

Remind

Megtalálni az illatunkat nem könnyű. Gyakran csak napokkal később derül ki, hogy legújabb választottunk mégsem az igazi, és a fiók vagy szekrény mélyén végzi be küldetését. A következő tippek segíthetnek abban, hogy olyan igazi kedvencekre leljünk, amiket végül el is használunk. Gurics Krisztina írása.

Összefoglalni az életet – Fischer Dániel, a fiatal tehetség

Remind

Fischer Dániel musical-színészeti iskoláit külföldön végezte, jelenleg is Edinburgh-ban tanul színművészetet és irodalmat. Kozmopolita-nomád módon él, de sűrűn hazalátogat Magyarországra. Az általa működtetett Fishhook Színházi Társulat tagjai is a világ minden tájáról valók. A huszonegy éves tehetséggel Budapesten beszélgetett Kiss Annamária.

Női karriertörténet Liechtensteinből – Interjú Elisabeth Oehri-Naggyal

Remind

Csinos, határozott nő, aki magyarként saját erejéből példaértékű karriert futott be a liechtensteini pénzügyi világban. Elisabeth Oehri-Nagy a Legacon Treuhand Anstalt cég bizalmi vagyonkezelője milliárdos ügyfelekkel áll kapcsolatban. Munkájáról, inspiráló életútjáról beszélgettünk vele.

Offline üzemmódra váltottam” – Interjú Osvárt Andreával

Remind

Páratlan sikereket ért el színészként. Számos nemzetközi produkcióban szerepelt, Olaszországban mindenki ismeri a nevét, több rangos elismerést zsebelt be karrierje során, Hollywoodnak viszont hátat fordított. Évek óta itthon él, pár éve pedig valami egészen új dologba fogott. Balogh Edina interjúja.

Otthon a saját testünkben – Interjú Benkovics Júlia nőgyógyásszal

Remind

Jelenleg több mint 44 ezer követője van a @magunkrol Instagram oldalnak, amelyen Benkovics Júlia szülész-nőgyógyász oszt meg hasznos információkat a női testtel kapcsolatban. Az orvos ugyanis küldetésének érzi, hogy bárki számára elérhető, hiteles forrásként szolgáljon a „szorongás és káosz közepette”, amely a gyakran szakmailag ellenőrizetlen információdömpingben való eligazodást kíséri. Kerekes Anna interjúja.

„Egymásban vagyunk a legbiztosabbak” – Interjú Tóth Alival és Virágh Anikóval

Remind

A Virág Anikó Tóth Ali stylist-duó lassan 25 éve dolgozik együtt. Alkotóvágyuk, kreativitásuk csak még inkább nőtt, fejlődött az idők során, olyannyira, hogy hazai viszonylatban egyedülálló sikereket értek el a nemzetközi divatszakma világában. Ami viszont még ennél is fontosabb számukra, az a különleges és mély barátság, ami kettejüket összeköti. Balogh Edina interjúja.