Keresés
Close this search box.
Remind
Remind
Remind

Hosszú, egészséges élet?

A válasz a longevity.

De mi is az a longevity? A longevity a hosszú életet jelenti. Ez a fogalom az emberi élet meghosszabbítására irányuló törekvéseket, kutatásokat és gyakorlatokat foglalja magában, például egészséges életmód, táplálkozás, testmozgás, valamint az öregedéssel járó betegségek megelőzése és kezelése.
A cél egy egészségesebb és hosszabb élet.

Tarts velünk a Remind Connect legelső eseményén ahol időről időre járunk körbe különböző témákat a tudatosság jegyében. Elsőként a longevity kerül fókuszba.

Beszélgető partnerek

A Remind Connect keretein belül szakmájukban ismert és elismert szakembereket hívtunk meg egy beszélgetésre.
Mindannyian saját szakterületéről közelítik meg a longevity kérdését, rámutatva arra, hogyan járulhatnak hozzá az egészségesebb és hosszabb élet eléréséhez.

Remind

Dr. Almási Kitti

klinikai szakpszichológus

1998-ban végzett az ELTE pszichológia szakán. Ezt követően a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának ösztöndíjas hallgatója volt, majd 2003-ban Ph.D. fokozatot szerzett.
2004-ben tette le klinikusi szakvizsgáját. 2000 óta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (Lipótmező) dolgozott, a III.-as Pszichiátriai Ambulancián, az intézet bezárása óta magánpraxist folytat.

Kezdetben főként drogproblémákkal jelentkezőkkel foglalkozott, majd inkább a szexuális bántalmazást/zaklatást elszenvedett nők és férfiak terápiája töltötte ki ideje nagy részét. A Lipótmezőn ismerkedett meg közelebbről a hangulat- és szorongásos zavarok terápiájával, jelenleg ez tartozik fő terápiás területei közé. Emellett a család/párterápiás módszert alkalmazza a legszívesebben, mely többek között a házassági/párkapcsolati problémák, kommunikációs zavarok, evészavarok esetében elengedhetetlen.
11 megjelent könyv, ebből 8 társszerzők nélkül kiadott.

Remind

Dr. Schwab Richárd

gasztroenterológus

Belgyógyász, gasztroenterológus.
Pályafutását Pap Ákos Professzornál kezdte és iskolateremtő műhelyében tíz évet töltött országos gastroenterológiai centrumokban. Külföldi tanulmányutakon több évet töltött Bécsben, Baselben és Londonban.
Szakmai fókuszában az anyagcsere és autoimmun gyulladásos betegségek mellett a neurológiai kórképek és a microbiom kapcsolatának transzlációs kutatása és gyógyítása áll.

Remind

Szente Mónika

longevity tanácsadó, mentor

Budapesten született, a középiskolát Londonban végezte, ezután az ELTE Angol Nyelvpedagógiai Tanszékén tanult, ahonnan harmadévesként újságírói ösztöndíjjal 6 hónapra dél-Angliába költözött és ott gyakornokként dolgozott. Hazatérve, a rendszerváltó Magyarországon még ritkaságnak számító anyanyelvi angoltudása a multik világa felé terelte, az ezt követő tizenkét évben nemzetközi cégeknél dolgozott adminisztratív vezetőként. Később, visszatérve szakmájához, angol oktatóként és szakfordítóként folytatta munkáját és ezidő alatt kezdett komolyabban érdeklődni az egészségtudatos élet iránt. A longevity, vagyis a hosszú, egészséges élet témakörével a pandémia alatt találkozott, megoldást keresve a Covid miatt kialakult egészségügyi problémáira és az elmúlt években, ennek kutatásával töltötte ideje nagy részét.

Longevity mentorként küldetésem, hogy átadjam azt a tudást, ami számomra is elhozta a felismerést, miszerint ha tovább szeretnél egészséges maradni, akkor felelősséget kell vállalnod a saját egészségedért. Ez a felelősség pedig azt jelenti, hogy nem csak tájékozottabbá, hanem tudatosabbá is kell válni, a könnyebbnek tűnő, gyakran hamis ígéretekkel kecsegtető instant megoldások helyett, olyan életmóddöntéseket kell hozni, amelyek hosszútávon teszik ellenállóbbá és alkalmazkodóbbá a szervezetünket, ezzel biztosítva, hogy idősebb korunkban is teljes életet tudjunk élni.

Hiszek a tudományban és az emberiség többezer éves tapasztalati úton összegyűjtött tudásában, a testi-lelki önismeret fontosságában és a fokozatosság elvében. Az örök ifjúság forrása nem valami tikos elixír, hanem a tudatosan megélt mindennapjaink eredménye.

Remind

Tatár Csilla

műsorvezető

13 évesen, 1996-ban volt első szereplése, amikor a Duna Televíziónál egy verset szavalt. 2002 óta riporter, szerkesztő. 2009-ben szerzett diplomát a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatójaként.

12 éven át a TV2 műsorvezetője volt, majd 2014 decemberében felmondott a csatornánál és az MTVA-hoz igazolt. Itt első munkájaként az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti válogatóműsorának, A Dalnak lett a műsorvezetője.

6 évvel ezelőtt elindította saját Youtube csatornáját, ahol több sikeres beszélgetős műsort készített.
Jelenleg egészség tudatosság témakörben beszélget szakértőkkel „Dokihoz megyek!” , „Ízekre szedjük” és „Ne vegyél  be mindent!” videós podcast sorozataiban. 

Remind

Tomán Szabina

üzletasszony

Sikeres üzletasszony, a Toman Lifestyle Kft. elnöke, a Toman életmódprogram megalkotója, az egészséges és fenntartható fogyás elkötelezett szószólója, 2 gyermek édesanyja. 15 év modellkarrier után 8 éve építi saját vállalkozását, több mint 10 000 ember életmódváltása, több mint 55 000 leadott kilogramm köszönhető a Toman életmód-programnak. Közel 30 Toman Diet szalon működik Magyarországon, az elmúlt években a nemzetközi terjeszkedés is megkezdődött. A Hihventures StartupHER női vállalkozói programjának mentora 2019 óta, a Glamour, Women of the Year az Év Vállalkozója kategória 2019-es nyertese, az Ernst & Young az Év Üzletembere díj Életminőség Fejlesztése különdíj 2019-es jelöltje.

Mikor?

24.05.03

Hol?

MOMkult

Program

18:00 - 18:30 | Kapunyitás

19:00 | Kezdés

20:00 | Szünet

kiállítói standok látogatása, vásárlási lehetőség

20:30 | Beszélgetés folytatása

21:30 | Dedikálás

Rendezvény vége, az előadók könyveinek dedikálási lehetősége

Jegyvásárlás

Normál jegy

8 900 Ft 

A jegyár az ÁFA-t tartalmazza.

Mit tartalmaz?

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik

A hosszú élet támogatói