Keresés
Close this search box.

5 film, ami biztosan a kedvencünk lesz idén nyáron

Becsült olvasási idő: 2 perc
Jön a nyár, vele együtt pedig a szünidei filmkínálat, amely idén csupa kényeztető tételt tartogat számunkra. Már Remind Bookazine oldalaira sem volt egyszerű kiválogatni azt a néhány alkotást, amelyet nem szabad kihagynunk, ezért online folytatjuk a sort – bár ismét a teljesség igénye nélkül. Kerekes Anna ajánlója.

hirdetés

A Hold sötét oldala

A film címe a Hold Földről nem látható oldalára utal, ahová 2019-ben egy kínai űrszonda érkezett. A történelmi pillanat célja azonban kérdéses. A francia-kínai dokumentumfilm arra keresi a választ, mit profitálhat az emberiség abból, hogy újra a Holdra terelődött a figyelem: elkezdünk kólóniákat létrehozni? Megpróbáljuk még inkább megismerni a végtelen űrt, vagy éppen erőforrások, ásványkincsek után kutatunk? Az izgalmas film már kisiskolás gyerekekkel is nézhető.

Szirén

A Berlini Filmfesztivál Panoráma szekciójának nyitófilmje sokakat emlékeztethet Marjane Satrapi Pesrepolisára. Nem is véletlenül, hiszen az animációk hangulata és maga a téma is nagyon hasonló. A Szirén egy kamasz szemszögéből ábrázolja a háborús helyzetet. Omid egy 14 éves átlagos fiú az 1980-as évek Iránjában, aki egy olajkikötő mellett él. Egy napon egy rakéta felrobbant egy épületet, és Omid élete egy csapásra megváltozik. Testvérét besorozzák egy rögtönzött milícia tagjának, családja többi tagja egy biztonságosabb helyre menekül, ő azonban otthon marad, hogy vigyázzon nagyapjára és a család pálmaültetvényére. A film csak alapjaiban tartalmaz valós eseményeket, a megkapó látványvilágú sztoriból végül egy kamasz megejtő fantáziavilága bontakozik ki, melyben még az is lehetséges, hogy végül a jó győzedelmeskedjen a rossz felett.

Én vagyok a kapitány

A Gomorra rendezője ezúttal egy Odüsszeia-parafrázissal jelentkezik, amely lenyűgöző képi világot és mély drámát ígér. Az olasz-francia-belga koprodukcióban készült alkotás főszereplője két tinédzser, akik Dakarból Szenegálon át Európába tartanak. Nem is sejtik, hogy kalandos utazásuk közben milyen nehézségeken kell átverekedniük magukat. Túl kell élniük éhséget, szomjúságot, a végtelen sivatag hőségét és egy Észak-Afrikai börtönt is. A képzelet és a valóság határán játszódó, festői képekben gazdag film a tavalyi Velencei Filmfesztiválon Ezüst Oroszlánt-díjat nyert, és Oscar-díjra is jelölték.

A figyelők

Aki lelkes mozibajáró volt a 2000-es években, és ott szerette a székhez szögezve szorongatni a karfát izgalmában, az ismeri az indiai-amerikai M. Night Shyamalan alkotásait. A rendező a Hatodik érzékkel robban be a köztudatba, s bár onnantól kezdve változó színvonalú filmeket készített, azért a nevét örökre beírta a thriller műfajának nagykönyvébe. Most lánya, Ishana Shyamalan debütáló alkotását várjuk, aki, könnyen lehet, hogy nemcsak örökölte, de túl is szárnyalja majd a papa tehetségét. Erre utalhat már a tavaly a közönség és a kritikusok körében is nagy sikerű misztikus sorozata, a Servant. A figyelők főszereplője a tehetséges és sok arcú Dakota Fanning, aki egy erdőben eltévedt ír művészt alakít. A 28 éves Mina elveszve egy különös háromfős társaságra akad, akiket titokzatos alakok figyelnek és tartanak sakkban. Már az előzetesből kiderül, hogy a film nem csak a thriller rajongóknak, de a lélektani drámákat kedvelőknek is kedvében járhat – reméljük, beváltja a hozzá fűzött reményeket!

Egy család rövid története

Az izgalmas, rejtélyekben bővelkedő dráma Kínában játszódik azokban az időkben, amikor feloldják az egygyerekes családokra vonatkozó szabályozásokat. Az addig látszólag háborítatlan életet élő középosztálybeli, egygyerekes családhoz látogatóba jön a fiú titokzatos barátja. Ékezésével felborul az addig kiegyensúlyozottnak hitt dinamika, és furcsa, ki nem mondott titkok kerülnek felszínre.

Bemutató: június 13. (Cirkó Film)

Fotó: Pexels / Cottonbro Studio

Ha kíváncsi vagy, hogy melyek azok a filmek, amelyeket a Remind Bookazine hetedik lapszámában ajánlottunk, kattints, és rendeld meg most!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn