Keresés
Close this search box.

Egyéves a Remind Bookazine! – Így ünnepeltük a születésnapi lapszám megjelenését

Becsült olvasási idő: 4 perc
A Remind Bookazine lauch party-ján nemcsak a kapcsolatok fontosságáról szóló ötödik lapszámot ünnepeltük, koccintottunk a magazin indulásának egyéves évfordulójára is!

hirdetés

A kezdeti időszak egyetlen újonnan induló vállalkozás esetében sem kikövezett, egyenes út. A Remind Bookazine első éve is hegy-völgyes vidéken vezetett át, de az ötödik lapszám megjelenése után bátran kijelenthetjük, a kihívások mellett örömökben és sikerekben is bővelkedett az elmúlt egy évünk.

Remind

Egy év a Reminddal

„A mai egy nagyon különleges nap, hiszen egy olyan print kiadvány miatt vagyunk itt, ami – azt gondolom – párját ritkítja” – kezdte köszöntőbeszédét Szilágyi Gábor, a Remind Bookazine alapító-tulajdonosa a Sunhill Bisto & Skybarban megrendezett születésnapi partin. Gábor szerint ebben a gazdasági nehézségekkel teli időszakban a Remind Bookazine titka abban rejlik, hogy a csapat, amely az elkészítésén dolgozik, hisz a magazin mögött álló misszióban: abban, hogy ha az életünk középpontjába a tudatosságot helyezzük, sokkal könnyebben vehetjük az előttünk álló akadályokat.

„Mi olyan témákkal foglalkozunk, amelyek a 21. század gondolkodó emberét érdeklik. Muszáj tudatosan élnünk és gondolkodnunk, ha szeretnénk minőségi életet élni a mai, válságokkal, háborúval, nehézségekkel teli világunkban”

– magyarázta László Krisztina, a Remind Bookazine főszerkesztője.

„Nagyon jó érzés, hogy az olvasóink kezébe egy olyan magazint tudunk adni, amiben erre vonatkozóan találhatnak hasznos információkat, és amivel egyszerre töltődhetnek fel lelkileg, kapcsolódhatnak ki és tanulhatnak.”

Galamb Eszter, a bookazine lapigazgatója elmondta, ugyan a magazin indulása előtt egyikük sem sejtette, milyen hatalmas fába vágták a fejszéjüket, az elmúlt egy évben a csapat alázatos munkájának köszönhetően rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a kiadvánnyal kapcsolatban.

Reflektorfényben: a kapcsolataink

Modern, rohanó világunkban, amelyben időnk nagy részét olyan elvont terek őrlik fel, mint a közösségi média, és amelyben örökösen önmagunk és a feladataink után futunk, különösen fontos, hogy megteremtsük a kapcsolódás lehetőségét. A kapcsolódásét embertársainkhoz, a saját testünkhöz, a történelemünkhöz vagy éppen a hithez. Az ötödik, minden eddiginél hosszabb – 244 oldalas – lapszámban a főszerep a kapcsolatoké.

„Nagyon büszke vagyok erre a lapszámra” – mondta László Krisztina. „Ki merem jelenteni, hogy ez szerkesztői és újságírói karrierem egyik legfontosabb állomása. Az ezt megelőző lapszámok is nagyon jók voltak, egyre izgalmasabbak és egyre szebbek lettek, mind a szövegeket, mind a tördelési megoldásokat, mind a fotókat tekintve, és azt hiszem, mostanra érett be igazán a munkánk gyümölcse.”

Címlapsztárjaink, a Quimby zenekar frontemberei, Kiss Tibi és Varga Livius ezúttal nemcsak a zenével való kapcsolatukról, hanem évtizedek óta tartó barátságukról, a közös munkájukról és azok mélységeiről és magasságairól meséltek. A fotózás is barátságuk és közös fiatalságuk égisze alatt zajlott a Képzőművészeti Egyetemen, ahol Tibi egykor festőművésznek készült, és ahonnan nem messze, az Izabella utcában Livius pszichológiát hallgatott.

Bár a lauch party-n nem lehettek jelen személyesen, a fotózáson készült videóinterjún keresztül megosztották gondolataikat a tudatos életről. „Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor fontossá válik a tudatosság” – mondta Tibi. „Mi egyszerűen abba a korba a korba léptünk, amikor muszáj ezzel foglalkozni. Régen sokkal ösztönösebb voltam, a mostani életemben viszont jelen van a tudatosság. Odafigyelek az étkezésre, arra, hogy kialudjam magam, sportolok, jógázom.” Tibi a jóga tekintetében példaképként tekint Liviusra.

„Mivel a jóga útját járom, az életemnek reggeltől estig része a tudatosság, ami nekem elsősorban azt jelenti, hogy megszűröm a környező világ tudatszennyező dolgait, hogy én döntöm el, mi zajlik az elmémben. Ez a védelem az előfeltétele annak, hogy aztán elinduljon a belső építkezés, megtaláljam a hétköznapok értelmét és hosszú távon tudjak tervezni.”

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn