Keresés
Close this search box.

5 mozifilm, amit tűkön ülve várunk az őszi-téli szezonban

Becsült olvasási idő: 3 perc
Horror, könyvadaptáció és folytatások kerültek be az ősz és a tél legjobban várt mozifilmjei közé.

hirdetés

Hamarosan ránk köszönt az ősz, ezzel együtt megszaporodnak a hűvös reggelek, az esős hétvégék, és ahogy a tél felé tartunk, megrövidülnek a nappalok. A vízparti séták és a teraszokon töltött esték helyét pedig átveszik a beltéri programok. Szívesebben ülünk be a moziba egy izgalmas filmre, hiszen az ősz várva várt mozifilmeket is hoz magával. A Mafab.hu top 10-es listája szerint a szezonban meglepően népszerű lesz a horror műfaja, a folytatások és a könyvadaptációk. A sorrendet annak alapján állították össze, hogy mely címekre kerestek rá a legtöbbet a hazai nézők.  

Remind

1. Megfojtott virágok

A lista első helyén Scorsese vadnyugati környezetben játszódó filmje szerepel, amely október 19-én kerül a mozikba. A Robert De Niro és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Megfojtott virágok a múlt század húszas éveinek megtörtént eseményeit mesél el: az oszázs indiánok tragédiáját, akiket a földükön talált olajért gyilkoltak meg nyerészkedő fehérek.

2. Aquaman and The Lost Kingdom

A második hely egy DC-folytatásé. Az Aquaman and The Lost Kingdom Jason Momoa főszereplésével decemberben látható a mozikban. Ugyan az előző rész Orm legyőzésével véget ért, a történetnek közel sincs vége, hiszen Atlantisz jövője továbbra sincs biztonságban.

3. Feláldozh4tók

A szeptember 21-én debütáló, sztárparádét felvonultató Feláldozható4k került a dobogó harmadik fokára. A filmben ismét összeáll a világ legjobb zsoldoscsapata. Az új kalandhoz a régi akciócsillagokhoz olyan sztárok csatlakoznak, mint Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone – ismét összeállnak, s most először velük tart Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran és Andy Garcia.

4. Az Alkotó

Gareth Edwards, a 2014-es Godzilla és a Zsivány Egyes rendezőjének nagyszabású, akciódús sci-fi thrillere szeptember 28-tól látható a mozikban. A történet szerint a jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. A film főhősének, Joshunak a feladata, hogy megsemmisítse a fegyvert, de az ellenséges vonalak között egy olyan titokra lel, amelyre senki sem számított.

5. Az apáca 2.

A toplista ötödik helyén szereplő film szeptember 7-től már látható. Az apáca című horror folytatásában egy francia lelkész kegyetlen, megmagyarázhatatlan halált hal a saját templomában. A gondos nyomozás kideríti, hogy nem az övé az egyetlen különös haláleset. Valaki – vagy valami – egymás után szedi áldozatait.

A hatodik leginkább várt mozi egy újabb horror, Az ördögűző: A hívő. Alkotói az október 12-én a mozikba kerülő filmet az 1973-as Az ördögűző közvetlen folytatásának szánják. A hetedik helyen a Fűrész X. című horror áll, amire október 5-éig kell várni a magyar nézőknek. A franchise eddigi legfelkavaróbb részében Kirakós legszemélyesebb, eddig még nem ismert játéka zajlik le. Talán meglepő, de csak a nyolcadik leginkább várt film a Dűne: Második rész, mely parádés szereposztással november 2-ától lesz látható. A kilencedik helyen szintén egy folytatás áll. A hazai mozikban november 16-án mutatják be Az éhezők viadala cselekménye előtt hat évtizeddel játszódó Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladáját, amelyben megismerhetjük a kegyetlen játék megalkotóját. Végül a november 9-én a mozikba kerülő Marvelek zárja a top 10-es listát, melyben Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kree-ktől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián.

Fotó: Mafab

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el cikkünket, amelyben elgondolkodtató filmdrámákat ajánlunk.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn