Tehetséggondozás, mint társadalmi felelősségvállalás – Véget ért az első Aruba Cloud Hackathon

Becsült olvasási idő: 2 perc
Az innováció előmozdítása és a technológiai szektor tehetséges egyetemistáinak támogatására szervezte meg az ArubaCloud az Aruba Cloud Hackathont.

hirdetés

Az óraátállítás miatt huszonnégyről huszonöt órásra hosszabbodott programozói versenyre, az ArubaCloud szervezésében megrendezésre került Aruba Cloud Hackathonra háromtól öt fős csapatokban jelentkezhettem a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók.

Aruba Cloud Hackathon

A csapatoknak az október 28-án 9 órakor kezdődő hackathonon az ArubaCloud felhős környezetében az ArubaCloud szakemberei által kidolgozott feladatot kellett megoldaniuk, vagyis Kubernetesben kellett elkészíteniük egy marketplace weboldalt és egy applikáción keresztül bemutatni annak működését.

A feladat eredményeit végül egy nemzetközi szakemberekből álló zsűri értékelte. A 15 millió forint értékű startup támogatásért 4 egyetemről összesen 25 hallgató szállt ringbe. A megadott határidőig minden csapat teljesítette a feladatot. 

Nyertesek és nyeremények

Az október 29-ig díjátadón színültig megtelt az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ. A versenyzőkön kívül családtagok, a rendezvény támogatói és a sajtó meghívott képviselői várták az eredményeket. Elsőként Amedeo Palopoli, a zsűri elnöke mutatta be az ArubaCloud Kubernetes szolgáltatását, majd Dér Heni, az est háziasszonya hirdette ki a verseny eredményét.

Az első helyezést a BIT Dream Team, a Corvnus csapat érte el, második a Nyerni Jöttünk csapata lett a Szegedi Tudományegyetemről, harmadik helyen pedig a Nuben ante Solis végzett, akik a BME-ről érkeztek a programozói versenyre. A dobogósok ComputerWorld előfizetéssel, számítógép kiegészítőkkel gazdagodtak. A második ezen kívül helyezettek betekintést nyerhetnek az Aruba bergamoi adatközpontjába. Az első helyezett csapat pedig átvette az Aruba Cloud által felajánlott 15 millió forint értékű startup támogatást, illetve az Aruba Racing által felajánlott részvételi lehetősége a Superbike-világbajnokságra. Az állófogadást követően Orosz György humorista szórakoztatta a közönséget. 

A verseny nyújtotta lehetőségen keresztül a fiatal programozóknak alkalmuk nyílt mentoroktól és szakemberektől való tanulásra, megmutathatták kreativitásukat és szaktudásukat, valamint alkalmuk nyílt kapcsolatokat építeni az iparág kiemelkedő szereplőivel.

Kiemelt kép: Pexels

Fotók: ArubaCloud

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el, hogyan vértezheted fel magadat az online csalások ellen!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn