Keresés
Close this search box.

„Ha minőséget akarsz elérni, nem szabad kompromisszumot kötni”

Becsült olvasási idő: 2 perc
Tóth Vera közel négy éve a Breitling luxusórák magyarországi nagykövete. Előadóművészként és magánemberként egyaránt a márka értékeit képviseli. Verával az időhöz és az órákhoz való viszonyáról beszélgettünk.

hirdetés

Remind

Ma az emberek az okostelefonjukon vagy az okosórájukon nézik meg az időt. Mit jelent számodra, hogy egy nagy tradícióval rendelkező luxusóramárkának vagy a nagykövete?

Szerintem a klasszikus óráknak még mindig van létjogosultságuk. Bizonyos körökben státuszszimbólumnak számít, hogy milyen óra van rajtad. De ez nemcsak a társadalmi hovatartozásodat fejezi ki, hanem egyfajta állásfoglalást is. Azt, hogy számodra van annak jelentősége, hogy egy szép, értékes tárgyon nézed meg az időt. Tehát tiszteled az időt, és jelentősége van az életedben. Én is ezt vallom, éppen ezért nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés. Az óra egy szimbólum, az idő múlását, az élet folyását mutatja, amit nem mindegy, hogy élsz. Aki minőségi karórát hord, tudja, hogy mindez benne van. Amikor 1884-ben megalapították a Breitling óramárkát, hosszú távra terveztek, az idő múlásába fektettek be az alapítók, és mennyire igazuk lett.

Neked milyen a viszonyod az idővel?

Én is hosszú távra tervezek, vallom, hogy mindennek megvan a maga ideje. Ezért nem irigylem mások sikereit, tudom, hogy az én időm is eljön, ha valamit el szeretnék érni. Férjemmel a slow living életmódot űzzük, a lassulás művészetét folytatjuk, és ebben benne van az is, hogy hagyjuk a növényeket megnőni, az állatokat kifejlődni, az életet picikét még tovább élni. Aztán dolgozzuk csak fel az alapanyagot, amiből finomakat tudunk főzni és a vendégek elé tenni az asztalra.

Mi alapján választottad az órádat?

Kedvelem a zöld színt és a gyémántokat is. Nyolc évvel ezelőtt Gyémánt címmel megjelent egy dalom, majd ugyanezzel a címmel írtam egy könyvet is, amiben kendőzetlenül beszéltem a lelki problémáimról, és a visszajelzések alapján ezzel sok embernek segítettem. A férjemmel alapított saját borsorozatunkat is ugyanígy hívják. A gyémánt számomra az élet és a lélek szimbóluma, nemcsak anyagi, de eszmei értéke is van. A lelkünk feltárásához hasonlóan nehéz a gyémántot megtalálni, kibányászni, letisztítani, óvatosan kell vele bánni, időt kell szánni a csiszolására, nehogy tönkremenjen.

Mi a közös benned és a Breitlingben?

A márka mely értékeivel tudsz azonosulni? Ha minőséget akarsz elérni, nem szabad kompromisszumot kötni. A Breitling történetében is voltak buktatók, mélységek és magasságok, ahogy az én életemben is, de kitartottunk a célkitűzéseink mellett. A Breitling mint luxusmárka a legjobb minőségű anyagokkal dolgozik, én pedig jó minőségű, igényes zenét szeretek csinálni. Akiket ők nagykövetül választanak bárhol a világon, makulátlanul tisztának, izgalmasnak kell lenniük, értéket kell képviselniük. Jó érzés, hogy ők engem ilyennek látnak, tisztának, értékesnek találják a zenémet, a személyiségemet, az életemet.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn