Lehet-e színe a gondoskodásnak? – Ezért lett az év árnyalata a Peach Fuzz

Becsült olvasási idő: 3 perc
Az ismert színintézet, a Pantone decemberben 25. alkalommal hirdette ki az év színét. Eszerint 2024 legmeghatározóbb árnyalata a Peach Fuzz.

hirdetés

A Pantone évről évre komoly kutatómunkát követően választja ki azt az árnyalatot, amelyben a múlt és a jövő hatásai összefonódnak. A színt, amely a jelen történéseire, a kulturális és társadalmi változásokra, valamint a globális folyamatokra reflektál, és amelyből a társadalom számára legszükségesebb energiákat meríthetjük. A gyorsan változó, sokszor kaotikus világban a nyugalom és az összetartozás iránti vágy áthatja mindennapjainkat. Ezt az érzést ragadja meg a 13-1023 Peach Fuzz bársonyos, lágy barack árnyalata, amely mindenre kiterjedő hatása elménket, lelkünket és testünket egyaránt gazdagítja.

A Pantone program

A Pantone Color Institute 1999-ben hozta létre a Pantone Color of the Year programot, hogy felhívják a figyelmet a kultúra és a színek közötti kapcsolatra és rávilágítsanak, hogy a globálisan zajló események, valamint az emberi érzelmek hogyan fejeződnek ki és tükröződnek a színek nyelvén keresztül. A globális színszakértői csapat minden évben új színhatások után kutatva járja a világot. Bármi, ami az év során a kultúránkban történik, befolyásolhatja az év Pantone-színének kiválasztását: a szórakoztató ipar, a készülő filmek, az új művészeti stílusok, a divat és design minden területe, a kedvelt úti célok, az új életstílusok, vagy a gazdasági és társadalmi viszonyok, de a szakértők inspirálódhatnak az új technológiákból, anyagokból és textúrákból is. Az év színe azt képviseli, ami az adott pillanatban kultúránkban zajlik, a globális korszellem hangulatát tükrözi. Egy olyan szín, amely a design minden területét áthatja, amely a fogyasztók hangulatának és hozzáállásának kifejezésére szolgál, az egész világon visszhangra talál, azt tükrözi, amit az emberek keresnek, és válaszokat ad nekik kérdéseikre.

A gondoskodás színe: Peach Fuzz

Az életünk számos területére jellemző zűrzavarban egyre erősebbé válik igényünk a gondoskodásra, az együttérzésre és egy békésebb jövőre. Ahhoz pedig, hogy úgy érezzük, teljes életet élünk, elengedhetetlen, hogy egészségesek legyünk, elegendő erőnk és kitartásunk legyen ahhoz, hogy élvezni tudjuk mindennapjainkat. Egy világban, amely gyakran a termelékenységet és az eredményeket díjazza létfontosságú, hogy felismerjük lelkünk ápolásának fontosságát és, hogy nyüzsgő modern világunkban is tudjunk lehetőséget és időt találni kreativitásunk kibontakoztatására, pihenésre és kapcsolataink ápolására. Napjainkban elkezdtük újraértékelni eredményeinket, céljainkat és, hogy mik az igazán fontosak számunkra. Újrafogalmazzuk, hogyan szeretnénk élni, és újrakalibráljuk prioritásainkat, hogy azok összhangban legyenek belső értékeinkkel. Az egészségre és a jólétre összpontosítunk, mind mentálisan, mind fizikailag, és megbecsüljük azt, ami különleges – a barátainkkal és a családdal töltött idő melegét és kényelmét, és igyekszünk időt szánni önmagunkra is.

Ezt szem előtt tartva választották a 13-1023 Peach Fuzz árnyalatot a 2024-es év Pantone-színének, amely a közösség erejére, valamint a magunkról és másokról való gondoskodás fontosságára összpontosít.

Kifejezi a vágyunkat, hogy közel akarunk lenni szeretteinkhez, és azt az örömöt, amit akkor érzünk, amikor megengedjük, hogy ráhangolódjunk saját magunkra, és csak élvezzük a csendes, magányos pillanatokat. A Peach Fuzz egy olyan szín, amelynek meleg és barátságos ölelése az együttérzés és az empátia üzenetét közvetíti, meghitt érzékenysége összehozza az embereket. Olyan, amely támogatja az egyszerűbbnek tűnő napok iránti vágyunkat, ugyanakkor modern, korszerű hangulatot is idéz, szelíd könnyedsége és légies jelenléte a múltat képviseli, mégis kortárs hangulattal lett újra gondolva.

Trendek és színek

Az év színe tükrözi az aktuális trendeket, a világ szinte minden országában és iparágában befolyásolja a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket. Meghatározza többek között az ipari formatervezés, a termékcsomagolás, az enteriőr- és webdizájn világát, valamint a divat és a szépségipar trendjeit is. Így bátran beépíthetjük ruhatárunkba, de akkor sem lövünk mellé, ha sminkrutinunk szerves részévé tesszük. A 13-1023 Peach Fuzz gyengéd melegsége visszafogott fényt és természetes rózsás ragyogást eredményez. Az árnyalat barackos könnyedsége élénkíti a bőrt, lágy melegséget kölcsönöz a szemnek, az ajkaknak és az arcoknak, így viselői egészségesebbnek tűnnek. Az AVON Szépségszakértője, Károlyfi Edit szerint ajakrúzs, szájfény vagy akár pirosító formájában is bevethetjük az árnyalatot, ha szeretnénk az év színében pompázni. A körmeinken viselve pedig romantikusságot és ártatlanságot sugározhatunk.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn