1. Naplemente a város felett
The Duchess Rooftop Bár
A Matild Palace tetején található rooftop bár a lélegzetelállító budapesti panorámán túl frissítő koktélkülönlegességeket kínál. A The Duchess júniusban debütált italmenüje a nyár hangulatát hozza el nekünk: a koktélok többsége mind gyümölcsös ízvilágával, mind színeivel is a nyári napokat képviseli.
Ha a közönségkedvencet kóstolnánk meg, kérjük a Mylady-t, amely népszerűségét a rosé bor és a gyümölcsös ízek kombinációjának köszönheti. Ha egy igazán frissítő italra vágyunk, próbáljuk ki a pezsdítő buborékok és tequlia házasságából született Mariposát. Az új menü mellett olyan klasszikus kedvencek is megmaradtak a kínálatban, mint a maracujás The Royal Misbehave és a céklával, vodkával és Earl Grey teával készülő Babushka. Válasszuk ki a kedvencünket, dőljünk hátra, és élvezzük a Duna felett lebukó nap látványát.
2. Dél-amerikai hangulat Budapest szívében
Don Julio 1942 x W Budapest terasz
A W Budapest és a Don Julio terasza idén májusban nyílt meg a koktélozni vágyók előtt. A Drechsler-palotában található ötcsillagos szálloda és a tequlia márka kollaborációja során egy öt koktélból és négy tequlia különlegességből álló itallap született, amelynek ékköve a Paloma koktél. A tequlia és grapefruitszóda keverékéből készült, mexikói ital pikáns frissességének köszönhetően ma a világ kilencedik legnépszerűbb koktélja.
A Palomán túl elérhető a sokak által kedvelt Margarita és olyan izgalmas kreációk, mint a Spicy Don Reposado, amelynek markáns karakterét kápia paprika, chili és gránátalma adja vagy a Strawberry Affair, egy könnyed, elegáns ital, amelynek ízjegyei között megtalálható az eper, a bazsalikom és a citrusok. A különleges környezetet és a prémium minőségű italválasztékot egész nyáron élvezhetjük az Operaházzal szemben nyílt teraszon.
3. Vietnámi ízkavalkád
SÁO
A SÁO, ahogyan étlapja esetében, az italok terén is az autentikus vietnámi ízekre helyezi a hangsúlyt. A Gozsdu udvarban található, családias étterem koktélkínálata minden érzékszervre hat. A színes és illatos koktélok gyümölcsös ízek skálát vonultatják fel, bolti szirupok helyett saját gyümölcs alappal készülnek, hogy bűntelenül élvezhessük őket a legmelegebb napokon.
Az ismert trópusi gyümölcsfajták mellett, mint a mangó, a passion- és a dragonfruit, olyan különleges alapanyag is kerül az italokba, mint a tamarind. Ráadásul a gasztrokultúra sztáralapanyagai, a fermentált hozzávalók is képviseltetik magukat a kreációkban.
Mivel Vietnámban a meleg és párás klíma miatt szinte egész nap fogyasztanak teákat és limonádékat, ezért ezeknek a frissítőknek az ízvilága visszaköszön a koktélkínálatban. Hidegen áztatott vietnámi szálas teák és kókusz-, illetve uborka víz szolgálnak könnyed alapul, a citrusfélék pedig yuzu és kumkvat formájában köszönnek vissza. Ha igazán autentikus élményre vágyunk, próbáljuk ki a SÁO signature koktélját, a Gin Chaót, ami a gin mellett olyan frissítő hozzávalókból készül, mint a bodzaszörp, az uborka juice, a lime lé és a tonik.
Fotók: The Duschess Rooftop Bár, W Budapest, SÁO