3 könyv, amit izgatottan várunk idén februárban

Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem kell egészen a könyvhétig várnunk, hogy új és izgalmas olvasmányokat vehessünk a kezünkbe. Három olyan könyvet ajánlunk, amelyek februárban ott lesznek a mi könyvespolcunkon is.

hirdetés

Pauline Harmange: Széttört helyeken

Harmange regénye Limoges-be repíti az olvasót, ahová állítólag azok mennek, akik meg akarnak halni. Anaïs a látszólag sodródó, ambíció nélküli fiatal nő egy különös olasz nőtől bérel lakást, aki vaksága dacára nagyon is tele van életkedvvel. Anaïs ráébred, a tökéletlenségeink tesznek bennünket egyedivé – nem az a lényeg, hogy az ember begyógyítsa a sebeit, hanem hogy megtanuljon együtt élni velük. Pauline Harmange az Én például utálom a férfiakat című, nagy port felvert esszé szerzője, amelyet futótűzszerű sikere nyomán tizenhét nyelvre fordítottak le.

Ann Patchet: Tom Lake

Ann Patchet könyve töprengés a fiatalkori szerelemről és a házas évek alatti szerelemről, arról, hogy hogyan éltek a szüleink, mielőtt mi megszülettünk. Reményteli és elégikus történet – azt vizsgálja, mit is jelent boldognak lenni, miközben a világ darabjaira hullik. A szerző PEN/Faulkner-díjas, egy másik regénye Pulitzer-díjra jelölt.

Hal Hershfield: A jövőbeli éned – Hogyan tedd jobbá a holnapot ma

Hal Hershfield kutató pszichológus, a UCLA többszörösen díjazott professzora. Februárban jelenik meg magyarul A jövőbeli éned című munkája, amelyben arra keresi a választ, hogy miért teszünk keresztbe a jelenben a jövőbeli énünknek. Mindenki azt szeretné, hogy a jövője a lehető legjobban alakuljon, de mégis olyan döntéseket hozunk, amelyek egyértelműen nem szolgálják a javunkat. Hal Hershfield kutatásai megváltoztatják a jövőről való gondolatainkat. Útmutatásait, tanácsait követve kiegyensúlyozottabb viszonyt alakíthatunk ki a jelen megélése és a jövő eltervezése között; úgy javíthatunk jelenlegi életminőségünkön, hogy közben könnyebben váltjuk valóra jövőbeli terveinket és reményeinket. A jövőbeli énünk meg fogja köszönni, hogy elolvastuk ezt a könyvet.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn