Keresés
Close this search box.

Három különleges koreai koncert Budapesten

Becsült olvasási idő: 2 perc
A Koreai Kulturális Központ újabb zenei programokat hoz Budapestre, három koncerten is elmerülhetünk az ázsiai ország zenei világában. A novemberi események között a klasszikus és a modern műfajok kedvelői is találnak kedvükre valót.

hirdetés

Han Chi Ho zárókoncert a kortárs magyar zene jegyében

November 2.

Kurtág György és Ligeti György kortárs zenei művészetét hozza közelebb a hallgatóságához Han Chi Ho, a Koreai Kulturális Központ rezidens művésze, aki ezzel az előadással zárja kétéves magyarországi tartózkodását. Ittléte alatt Han Chi Ho abszolút alkotói szabadságot kapott és szabadon kísérletezhetett zenei világának kitágításával, budapesti kontextusba helyezve azt. A németországi székhelyű koncertzongorista húszéves korára már egyéni előadói stílussal rendelkezett a német klasszikus zene színterén, a magyar közönség révén zenéje valódi, élő művészetté emelkedhetett. November 2-i zárókoncertje ingyenesen látogatható, csak regisztrálni szükséges hozzá a Koreai Kulturális Központ oldalán.

Han Chi Ho – Ligetitől Kurtágig | 2023.11.02. 19:00 | Budapest Music Center | további információ

Remind

Bek Hyunjin

November 14.

A kétnapos zenei program alkalmával a szervezők Dél-Korea reprezentatív énekes-dalszerzőinek munkáit mutatják be. A nem mindennapi „Rímek és dallamok” koncertsorozat a koreai nyelvű dalszövegek esztétikájába nyújtanak betekintést. De az se hátráljon meg, aki egy kicsit sem ért koreaiul, a látogatók a koncert alatt magyar fordításban is élvezhetik a dalszövegek nyelvezetének varázsát, így a nyelv, az irodalom és a zene hármasán keresztül merülhetnek el az előadásban.

Bek Hyunjin színészként, kortárs művészként, installációs művészként, performanszművészként és zenészként is alkot. Mindezek mellett a Leenalchi tagjával, Jang Young-gyuval közösen alapított Uhuhboo Project énekese. A november 14-i koncerten a jazz és kortárs határán mozgó, öt zenész által alkotott formáció várja a közönséget Bek Hyunjin vezetésével.

Bek Hyunjin | 2023.11.14. 19:30 | Magyar Zene Háza | további információ

Remind

Lucis Fall

November 15.

Lucid Fall igazi polihisztor, aki zenészként, íróként, filmzeneszerzőként és földművesként is tevékenykedik. Vegyészmérnökként a Szöuli Nemzeti Egyetemen diplomázott, majd a világ egyik legjobb műszaki egyetemén, a Lausanne-i Szövetségi Műszaki Egyetemen szerzett doktori fokozatot. Jelenleg mandarin- és citromtermesztőként éli a gazdálkodók életét a Koreai-félsziget legdélebbi területén található Jeju-szigeten, miközben továbbra is folytatja zenei pályafutását. Zenéje különösen nagy elismerést váltott ki szépségükről és líraiságukról híres dalszövegeinek köszönhetően, amelyek lágy dallamokba burkolva engednek betekintést a társadalom rejtett aspektusaiba. November 15-i koncertjén egy zongorából, gitárból és ütősökből álló formáció keretében ajándékozza meg egy órányi felejthetetlen élménnyel a közönséget.

Lucid Fall | 2023.11.15. 19:30 | Magyar Zene Háza | további információ

Fotók: Koreai Kulturális Központ

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és ismerd meg a híres koreai filozófus-séfet, Jeong Kwan szerzetesnőt és párolt shiiatke gomba receptjét!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn