Keresés
Close this search box.

Mauritius csodái

Becsült olvasási idő: 2 perc
Mauritius az Indiai-óceán varázslatos szigetországa, amely számtalan lenyűgöző látványosságot kínál az idelátogatóknak. Az ország nemcsak csodálatos fehér homokos strandjairól és türkizkék óceánjáról híres, de gazdag történelmi és kulturális örökségéről, trópusi dzsungeleiről is.

hirdetés

Mauritius területe csupán kétszer akkora, mint Budapest, ezért két hét alatt könnyen bejárható a sziget. Egész évben elérhető úti cél földrajzi fekvésének köszönhetően. Mauritiuson csak két évszak van: a nyár októbertől áprilisig, míg a tél májustól szeptemberig tart.

Világszínvonalú búvárkodás

Mauritius szigetét hihetetlen korallzátonyok és tengeri élővilág veszi körül. Partjainál mintegy 50 lélegzetelállító merülőhely található, amelyek nehézségükben és mélységükben is változók. Mauritius két legjobb búvárhelye a Rempart Serpent és La Cathédrale. Ez a két hely tökéletesen tükrözi, hogy az Indiai-óceán a leggazdagabb óceán a vízi élővilág szempontjából. Mauritius északi strandjai nagyon népszerűek a vízi sportot kedvelők körében, egyes partszakaszokat északon a szörfösök és vízisíelők paradicsomának is szoktak nevezni.

Le Morne Brabant hegycsúcs

Ha Mauritiuson járunk, nem szabad kihagyni a Le Morne-félszigetet és az emblematikus Le Morne Brabant-t. Az 556 méterrel az Indiai-óceán szintje fölé emelkedő bazaltkúp az UNESCO természeti világörökségi értékét képezi. A hegycsúcsra vezető túra kihívást jelentő, de megéri a fáradságot a gyönyörű kilátásért.

Chamarel-vízesés

A Black River Peakhez közel fekvő Chamarel egy olyan falu, ahol két természeti csoda is található. Az első Mauritius legmagasabb egybefüggő vízesése, a Chamarel-vízesés, mely 83 méter magasról zuhan le a zöldellő dzsungelbe. A másik csoda Chamarel hétszínű földje, egy egyedülálló geológiai képződmény, mely Chamarel föld alatti vulkánkitörései során alakult ki. A különböző színű homokszemcsék a vulkáni kőzetek oxidációjának eredményeként keletkeztek.

Remind

Gasztronómia

Mauritius gasztronómiája változatos, a sziget ételeiben a francia, indiai, kínai és kreol konyha hatásai is érezhetőek. Street food kultúrája is rendkívül népszerű, a piros paprikás ágyon sült, majonézbe mártott egész rákok mellett a fűszeres masala teával leöblített csokoládéfajitas is igazi különlegességnek számít. A helyi piacon pedig friss gyümölcsöket, például ananászt, mangót és guavát is kaphatunk igen kedvező áron.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn