Keresés
Close this search box.

Viszlát, jókislány, helló, maffiafeleség! – 180 fokos fordulat a szépségtrendek világában

Becsült olvasási idő: 3 perc
Tavaly még mindenki a minimalizmusra esküdött, a természetes megjelenés, a no-makeup lookok hódítottak egy kis csillogással fűszerezve. Most azonban eljött a bevadulás ideje! A tekintélyt parancsoló mob wife stílus egy nagyhatalmú maffiózó feleségre emlékeztet.

hirdetés

Lehet szeretni, lehet kritikusan szemlélni, sőt még utalni is szabad: új nőképpel indul az év a szépségiparban, legalábbis a külsőnk terén. A tavaly hódító clean girl, vagyis a természetes, letisztult megjelenés szabályait teljesen felrúgva, az elnagyolt, kirívó, a filmekből már jól ismert maffiózó feleségek megjelenését idéző mob wife stílus hálózza be a szépség világát. Úgyhogy itt az ideje újragondolnunk a ruhatárunkat és sminktáskánk tartalmát, egy időre félretennünk a gyenge fedésű alapozóinkat, a pasztell árnyalatú szemhéjfestékeinket, halvány, üde pirosítóinkat és színtelen szájfényeinket, és egy kicsit bevadulnunk.

Remind

Természetesen nem csak ez az egy trend hódít a sminkek, frizurák és az öltözködés világában, és senkinek nem kötelező ezt a trendet követni, de ha képben akarunk lenni a divat újdonságaiban, s elég bátrak, játékosak vagyunk külsőnk változtatásában, érdemes kipróbálni ezt az új vonalat.

Ami a TikTokon berobban a valóságban is népszerű lesz

A sztárok világában már néhány hónapja próbálkoztak vele, így csak idő kérdése volt, hogy a TikTok is felkarolja az új trendet, onnan pedig hamar átvegye az uralmat a szépség, a divat és a sminkek világa felett. A mob wife stílusra a hosszú körmök, a tupírozott és a nagy volumenű frizurák jellemzőek, amelyek erőt és feltűnő eleganciát árasztanak, a hatást az elnagyolt, kihívó sminkek csak tovább fokozzák. A mob wife sminkek habár feltűnőek, nem a harsány színekről szólnak, hanem a magabiztosság, a szexiség, a tartás és a bőség sugárzásáról. Tehát mindenről, ami előkelő és nem visszafogott. Ne feledjük: itt a finomságnak nincs helye. Sminkünk alapjai az erős arckontúrok, a füstös szemek és a sötét nude, a túlhúzott ajkak. A lényeg, hogy ne törekedjünk tökéletességre.

Így készítsd el a sminkedet!

Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője mesélt nekünk az új trendről és azt is elárulta, hogyan készíthetünk el magunknak pillanatok alatt egy erőt és tekintélyt sugárzó mob wife sminket.

„A mob wifes mink elkészítéséhez használhatunk egy legalább közepes fedésű alapozót, majd egy mélyebb barnás színű bronzosítóval és sötétebb pirosítóval kontúrozzuk és színezzük arcunkat. Ezután következik sminkünk egyik legfőbb eleme, a szemsminkünk elkészítése.”

Remind
Avon Hydramatic matt ajakrúzs, Avon True Power Stay alapozó, Avon Attraction Awaken for Her parfüm, Avon hármas szemfesték paletta: Gold

Ehhez az AVON legújabb szemhéjfesték palettájának Gold névre keresztelt változatát ajánlja, amely világosabb és egészen sötétbarna árnyalataival könnyen készíthetjük el szemsminkünket, amelyet egy fekete szemceruzával tehetünk még drámaibbá.

„Húzzuk ki szemünket alul és felül is a fekete szemceruzával, és satírozzuk össze szemhéjpúderünk sötétbarna árnyalatával. Ajakkontúrunkat kicsit túlhúzva, elnagyoltan rajzoljuk meg egy sötét nude ajakceruzával, majd töltsük ki egy enyhén világosabb, de ugyancsak sötét nude színnel. A lényeg, hogy ne tökéletes, hanem merész és dacos legyen.”

Kiegészítőkkel is ráerősíthetünk erre az új nőképre, a dús hajunkon, hosszú manikűrünkön és füstös sminkünkön kívül hordhatunk hatalmas napszemüveget, állatmintás ruhadarabokat, vaskos arany ékszereket. Néhány csepp egy eleganciát sugárzó orientális parfümből szintén passzol a mob wife-hoz. És hogy mi a legvégső összetevő? Természetesen a saját kiállásunk!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn