Keresés
Close this search box.

A jól összeállított étrend szervezést igényel – A kulisszák mögött Porkoláb Eszterrel, a Hester’s Life alapítójával

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Szente Lulu belesett a negyedik Remind bookazine kulisszái mögé, és a tudatosságról kérdezte a közreműködőket. Ezúttal Porkoláb Eszter dietetikust és vállalkozót, a Hester’s Life alapítóját faggatta.

hirdetés

Van olyan területe az életednek, amelyen kifejezetten tudatos vagy?

Az étrendemben mindenképpen. Már egy ideje nem eszem húst. Próbálom úgy összerakni a napi menümet, hogy minden tápanyagot fedezzen, ami általában számomra is kihívás, ha gyorsan szeretnék összedobni valamit. Ehhez elengedhetetlen a szervezés és az előrelátás: bevásárlólistát írok, és kigondolom, hogy a következő napokban mit fogok enni. Ezt a szervezettséget a munkámba is próbálom átvinni.

Dietetikusként dolgozol és vállalkozást vezetsz. Hogyan fér meg egymás mellett ez a két terület?

Meg tudom szervezni mindkét munkafolyamatot. A Hester’s egy mindennapokat átszövő munka, a dietetika pedig időszakos jellegű, de egyébkánt nagyrészt a Hester’s-zel töltöm az időmet.

Olvastál mostanában olyan könyvet, ami kifejezetten érdekes volt számodra?

Igen, habár gyakran esem abba a hibába, hogy szakkönyveket falok. Azok nagyon érdekelnek, főleg a táplálkozás témakörében. Receptkönyveket is szoktam bújni. De most éppen egy regényt, Meg Manson Bánat és öröm című könyvét olvasom. Hogy magyar nevet is említsek, Lukács Liza az evés pszichológiájáról szóló kötetét nagyon szeretem. Érdekes aspektusban mutatja be a társadalom ételekhez való hozzáállását a pszichén keresztül. Egy nagyon hasznos olvasmány.

Mivel töltődsz a mindennapokban?

Nagyon sokat sportolok. Nemrég beszereztem egy biciklit. Ezen kívül, mivel kvázi balatoni lány vagyok, sokat járunk a Balatonra, és vitorlázunk. Ezen a nyáron ez volt terítéken.

Fotó: Hencz Péter

A Porkoláb Eszterrel készült címlapinterjúnkat megtalálod a Remind bookazine negyedik számában! Kattints, és rendeld meg most, használd a REMIND4 kódot, és november 30-ig ingyen kiszállítjuk neked!

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el, miről mesélt Kovács Patrícia a kulisszák mögött!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn