Keresés
Close this search box.

Zavartalanul működnek tovább a The Body Shop magyar üzletei

Becsült olvasási idő: < 1 perc
A napokban látott napvilágot a hír miszerint a The Body Shop üzleteinek közel felét bezárja az Egyesült Királyságban. A bejelentés találgatásokra adott okot. Felmerült a kérdés, vajon veszélyben vannak-e a kereskedelmi hálózat külföldi – ezek között a magyar – üzletei. Aggodalomra azonban semmi ok.

hirdetés

A brit üzletek bezárásának az oka, hogy a kozmetikai lánc a brazil Natura cégtől az Aurelius nevű, német cég tulajdonába került, az új tulajdonosok pedig úgy döntöttek, hogy a hatékonyabb működés és a hosszú távú fenntarthatóság érdekében a The Body Shop globális központja újraszervezi az egyesült királyságbeli piacát, ezzel együtt 198 nyolc üzletének a 40%-át bezárja.

Franchise piaci helyzet

„A felröppent hírekkel ellentétben szó sincs csődeljárásról. Emellett a franchise piacok kiemelt fontosságúak maradnak a márka életében” – mondja Banga Ildikó, a The Body Shop magyar franchise partnerének társtulajdonosa és igazgatója. „Mivel a The Body Shop Magyarország egy Head Franchise piac, ebben a folyamatban nem érintett, tehát mind a tíz magyar üzlet és a webshop is zavartalanul üzemel tovább és a vásárlók továbbra is megtalálhatják kedvenc termékeiket nálunk.” Magyarország és számos franchise partner globálisan központi szerepet töltenek be a The Body Shop hosszú távú nemzetközi stratégiájában. 

„Azzal kapcsolatban is lábra keltek hírek, hogy áruhiány várható. A gyártás nem kizárólag Angliában zajlik, így nem várunk komoly fennakadásokat. Kisebb zökkenők azonban  bármikor előfordulhatnak, ezért érdemes feltankolni a kedvenc termékekből” – teszi hozzá Ildikó.

A jövő a termékfejlesztésé

Az üzletek számának csökkentésével egyidejűleg a termékfejlesztés kerül fókuszba. A jelenleg zajló változások célja, hogy a The Body Shop összhangba kerüljön a szépségápolási piacon jelenlevő vetélytársaival, új lendületet kapjon, és egy modern, dinamikus szépségápolási márka lehessen, amely hosszú távon is versenyképes.

Fotó: The Body Shop

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és derítsd ki, hogyan választhatsz magadnak életre szóló parfümöt!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn