Keresés
Close this search box.

Neked egy virág, nekik a világ! – Adományozz az állami gondoskodásban élő gyerekek táboroztatására

Becsült olvasási idő: 2 perc
Harmadik alkalommal szeretné összegyűjteni 36, állami gondoskodásban élő gyerek egyhetes táborozásának költségeit az Élményakadémia Egyesület csapata.

hirdetés

A horányi vakáció megvalósításához 3 millió forintra lenne szükség, az adományozók – a tavalyi Sorsfordító Sorok kampányhoz hasonlóan – idén is meglepetésben részesülnek. A támogatásokat online várják az egyesület weboldalán, ám aki inkább személyesen adná át adományát, megteheti a kijelölt budapesti pontokon és az egyesület által a Városligetben szervezett támogatói eseményen.

Életre szóló élmény az állami gondoskodásban élő gyerekek számára

Az idén immáron harmadik alkalommal szervezné meg állami gondoskodásban élő gyerekek számára az Alap!Tábort az Élményakadémia Egyesület, hogy a fiatalok ezúttal is életre szóló élményeket gyűjthessenek. Mint minden évben, a tábor költségeit 2023-ban is adományok segítségével tudják fedezni, ezért a szervezők több elemből álló kampányt indítottak.

Remind

Jó tett helyébe…

„Idén egy meglehetősen komplex adománygyűjtő kampányt találtunk ki, hogy mindenki választani tudjon, számára mi a legszimpatikusabb megoldás. Online is és személyes programokon is várjuk a támogatásokat. Ráadásul nemcsak a gyerekek gazdagodhatnak majd élményekkel, de adományozóinknak is szeretnénk valami maradandót nyújtani. Minden 3000 forint feletti támogatónk megkapja Klement Csaba illusztrátor, animátor nyomtatható, növényt ábrázoló alkotását online, de még ezen is túlmentünk, és aki személyesen nyújt számunkra segítséget adományával vagy bemutatja az online visszaigazolást, egy élő növényt vagy egy egyedi, A/5-ös méretű Klement Csaba nyomatot is választhat a kijelölt pontokon” – foglalta össze az adománygyűjtés lényegét Gyöngyösi Krisztina, az ALAP!Tábor megálmodója és az Élményakadémia szakmai vezetője.

Hol adományozhatsz?

Az Egyesület idén nyáron több személyes programon is várja az adományozókat. Volt már közös társasjáték est és jóga óra a rakparton, július 19-én 14 és 20 óra között pedig a Városligetben szerveznek közös családi délutáni programot az érdeklődők számára. Itt személyesen is meg lehet tapasztalni az egyesület munkamódszereit és számos játékkal készülnek a kilátogató felnőttek és gyerekek számára egyaránt.

Remind

Az év legboldogabb eseménye

A családon kívül nevelkedő gyerekeknél, ahol nincs meg a szülők adta védőháló és biztonság, kiemelten fontos, hogy pozitív élményeket gyűjthessenek. Pusztán az a tény, hogy valamilyen okból kiemelték őket a családjukból, vagy a szüleik nem kívántak róluk gondoskodni, traumához vezet, mellyel aztán nehezített körülmények között kell megbirkózniuk. Számukra ez a nyári tábor jelentheti az év legboldogabb eseményét, ahol az élménypedagógiai és fejlesztő foglalkozásokkal tarkított programok közben ők is megtapasztalhatják, hogy értékesek, fontosak, és ugyanúgy megérdemlik a szeretetet, az odafigyelést és a pozitív visszajelzéseket, mint egészséges családban felnövő társaik.

Az adományokat a júliusi horányi táborra 2023. július 30-ig várja az egyesület, a részletek és a személyes adományozói pontok listája megtalálható a weboldalukon.

Fotó: Pexels

Infografika: Élményakadémia Egyesület

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvass az UNICEF és a Világszép Alapítvány közös pop-up store-járól, amivel a traumatizált gyerekeket szeretnék segíteni!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn