Keresés
Close this search box.

Ho-ho-ho-hó, süssünk hókiflit!

Becsült olvasási idő: 2 perc
Hó ugyan még nincs, de reméljük hamarosan lesz. Addig is jöhet egy tuti hókifli recept? Íme egy bevált alapformula, amelyet tetszés szerint variálhatsz.

hirdetés

A hókifli csak úgy, magában is remek csemege. Isteni porcukorban meghempergetve, de dióval, mákkal vagy szilvalekvárral is meg lehet tölteni. Hókifli készülhet kelt tésztából vagy egyszerű gyúrt tésztából, mi most az utóbbi verziót tesszük közzé. A legfontosabb tanács, hogy jó sokat süssünk belőle, mert szinte percek alatt elfogy.

Remind

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mandula vagy dió
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 10 dkg porcukor elkeverve 1 csomag vaníliás cukorral a hempergetéshez

Elkészítés

A hozzávalókból tésztát készítünk. Nincs benne semmi ördöngösség: egyszerűen összegyúrjuk a felsorolt összetevőket a 10 dkg porcukor és az 1 csomag vaníliás cukor kivételével, és már meg is vagyunk a munka nagyjával. A legjobb kézzel összeállítani a tésztát, de használhatunk hozzá konyhai robotgépet is.

Ha megfelelően összeállt a tésztánk, akkor fél óráig lefedve pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk és ceruza vastagságú rudakat formálunk belőle. Ha meg vannak a rudacskát akkor egységesen kb. 4-5 centi hosszú darabokra felvágjuk őket, majd ezeket kifliformára hajlítva sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Tehetjük őket viszonylag szorosan is, mivel a kiflik gyúrt tésztából készülnek, csak kicsit nőnek majd meg.

10-15 perc alatt süssük készre a kifliket 180 fokos sütőben. Ha elkészültek, még forrón forgassunk meg minden darabot a vaníliás porcukorban. Vigyázzunk, a kiflik könnyen törnek, és könnyen meg is barnulnak a sütőben, úgyhogy ne hagyjuk magára sütés közben! Sütés előtt megtölthetjük őket darált diós, mákos krémmel, gesztenyepürével, vagy szilvalekvárral. Így még istenibb lehet.

Fotó forrása: Pixabay

Egészséges desszertre vágysz? Próbáld ki Havas Dóra receptjét, és készíts sült körtét datolyával. Kattints a receptért!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn