Keresés
Close this search box.

A télből a tavaszba – 5 elérhető egzotikus úti cél

Becsült olvasási idő: 3 perc
Ha már unod a zimankót, látogass el az öt egzotikus város valamelyikébe – akár csak képzeletben –, ahol magad mögött hagyhatod a telet.

hirdetés

Málaga, Spanyolország

Málagáról sokat elárul, a hogy Costa del Sol, magyarul a napos part, nevű turisztikai régió központja. Persze a Spanyolország déli részén megbújó város vonzerejét jelentik a helyi borok, a kikötővárost határoló hegyvonulatok és a Földközi-tenger is vagy az olyan történelmi emlékek, mint a 8. században épült mór erődítmény, az Alcazaba, esetleg a fölé magasodó Gibralfaro vár, ahogyan amellett is nehéz elmenni, hogy Málagán született, és élte le első tíz évét Picasso.

Ugyan a mediterrán éghajlatú város telei csapadékosak, egyúttal enyhék is. Februárban – a leghidegebb hónapban –18 fokra számíthatunk napközben. Ha az itthoni telet Málaga tavaszi időjárására cserélnénk,  februárban közvetlen járattal akár 57 forintból megfordulhatunk.

Tenerife, Spanyolország

Tenerifét, a Kanári-szigetek legnagyobbikát nem véletlenül nevezik az örök tavasz hazájának. Az Atlanti-óceán északkeleti részén található szigeten a telek kellemesen langyosak, nyaranta viszont nincs tikkasztó kánikula, ráadásul a napsütéses órák száma igen magas. A tengervíz hőmérséklete egész évben húsz és huszonöt fok között ingadozik, ezért akár karácsonykor is megmártózhatunk.

A turisztikai oldalak azonban senkinek sem javasolják, hogy egyetlen fürdőruhával a bőröndjében induljon útnak, ugyanis a sziget változatos földrajza miatt több különböző mikroklímával rendelkezik, ezért előfordulhat, hogy miközben Tenerife strandjain tökéletes az idő a napozáshoz vagy az úszáshoz, a földrész szívében emelkedő Teide vulkán csúcsát hó borítja. A mikroklímák azonban a változatos programoknak is kedveznek. Ha ráunnánk a homokos strandokra és az azul tengerre, túrabakancsot húzhatunk, és bevehetjük magunkat a megkapó hegyvonulatok közé.

Jó hír, hogy Budapestről közvetlen járatok járnak Tenerife repterére. Ha februárban látogatnánk el Spanyolország egyik legkedveltebb tartományába, körülbelül 80 és 180 ezer közötti összegből bonyolíthatjuk le az oda-vissza utat.

Agadir, Marokkó

A sokszínű Marokkót Afrika kapujaként is emlegetik. Fővárosa, Marrákes pezsgő bazárjai és színpompás épületei, az Atlanti-óceán menti aranypartjai és sivatagjai homokdűnéi azokat csalogatják az országba, akik szeretnének belekóstolni az Ezeregyéjszaka meséinek hangulatába.

Annak ellenére, hogy Marokkó területe valamivel kisebb Franciaországénál, északról délre, a tengertől a sivatagig különböző éghajlatok jellemzik. Északon a tél hideget és havat hoz magával, a holtszezon nem véletlenül tart novembertől februárig. Ennek ellenére érdemes kihasználnunk ezeket a hónapokat, így nemcsak a tömeget kerülhetjük el, repjegyhez is jó áron juthatunk.

Budapestről közvetlen járat repül Marrákesbe, ahonnan akár 82 ezer forintból is megfordulhatunk, ha azonban húsz-huszonöt fokos melegre vágyunk, érdemes inkább Bécsben repülőre szállni, és meg sem állni a délnyugati kikötővárig, Agadirig. (Ha nem ódzkodunk az átszállástól, akár 50 ezer forintból is kihozhatjuk a retúr repjegyet.)

Agadir bazárja az ország negyedik legnagyobbja. Mecsetei és 16. századi agyad erődítménye kínálnak aktív elfoglaltságot a városba látogatóknak. Hosszú, homokos tengerpartjáról pedig gyönyörű kilátás nyílik az Atlanti-óceánra és a part fölé emelkedő erődre.

Kairó, Egyiptom

Az Egyiptomra jellemző sivatagi éghajlatnak hála az országban a téli hónapokban is alig esik a hőmérséklet 20 fok alá. A decembertől februárig tartó főszezon tökéletes mind az aktív, mind a passzív pihenésre; akár a tengerpartot, akár egy nyüzsgő nagyvárost veszünk célba. A programok színes skálájának hála bárki találhat kedvére való elfoglaltságot – búvárkodhat, felfedezheti a sivatagot, nílusi hajótúrára indulhat, ellátogathat a piramisokhoz vagy akár belekóstolhat Egyiptom izgalmas gasztronómiájába – anélkül, hogy meg kellene küzdenie a nyári forrósággal.

Ha aktív pihenésre vágyunk, Kairó tökéletes választás. Budapestről közvetlen járattal közel három óra alatt az egyiptomi fővárosban lehetünk, ahová februárban 113 és 123 ezer forint közötti áron vehetünk repülőjegyet. Kairóban a számtalan mecset, a Khan El-Khalili bazár, az iszlám óváros, a városra és a piramisokra nyíló kilátást biztosító Cairo Tower vagy éppen maguk a gízai piramisok kínálnak kifogyhatatlan programlehetőségeket.

Bari, Olaszország

Dél-Olaszország második legnagyobb városa, Bari egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai utazók körében. Nem véletlenül! Az Adriai-tenger partján fekvő város az olasz csizma gyöngyszeme óvárosa kanyargós utcácskáival, a kikötőben ringatózó hajóival és sziklás tengerpartjával.

Mediterrán éghajlata hosszú, meleg nyarakat és enyhe teleket kínál. Ugyan februárban a strandolás még várat magára, a 14-18 fok körüli hőmérséklet tökéletes a városnézésre. A java pedig csak most következik! A retúr repülőjegyet közvetlen járattal Barira már akár 18 ezer forintért megvásárolhatjuk.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn