Keresés
Close this search box.

5 klasszikus gyerekkönyv, amivel nem nyúlhatsz mellé gyereknapon

Becsült olvasási idő: 3 perc
Ha ajándékról van szó, egy könyv mindig jó választás – még a legkisebbek esetében is. Gyereknap közeledtével olyan klasszikus gyerekkönyveket ajánlunk, amik nemcsak az apróságok, a mesét olvasó szüleik örömére is szolgálhatnak.
gyerekkonyv

hirdetés

Richard Scarry: Tesz-Vesz város

3 és 6 éves kor között

Az amerikai író és illusztrátor, Richard Scarry történetei a 90-es évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek. Emberi tulajdonságokkal felvértezett állatszereplői sosem unatkoznak, hiszen Tesz-Vesz városban mindig történik valami. A francia-kanadai rajzfilmsorozat alapjául szolgáló könyv hősei, Cicó és Tekergő hétköznapjai sem csak a játékról szólnak, mindig szívesen segítenek a város bajba jutott lakóin.

Móra Könyvkiadó, 3999 forint

Remind

Julia Donaldson – Axel Scheffler: A graffaló

3 és 7 éves kor között

Rémisztő agyara van és hátborzongató karmai, rettentő szájában éles fogak sorakoznak – ő a graffaló, az egyik legnépszerűbb angol mese szörnyetege. A történet szerint a főhős, az egérke azzal riogatja a rá vadászó ragadozókat, hogy ő bizony az erdő legfélelmetesebb lényével, a graffalóval készül vacsorázni, így sikerül megmenekülnie a róka, a bagoly és a kígyó karmai közül. Arra azonban nem számít, hogy az általa leírt rém valóban létezik. A graffaló című könyvet a szerző, Julia Donaldson kedves humora és Axel Scheffer illusztrációi teszik igazán szerethetővé.

Pagony Kiadó, 2990 forint

Remind

Michael Bond: Paddington megoldja

5 és 8 éves kor között

Paddington a róla készült filmeknek hála népszerűbb, mint valaha. A perui dzsungelben nevelkedett, kétbalkezes mackó kalandjait eredetileg az angol író, Michael Bond álmodta meg, aki több kötetet is szentelt szeretnivaló hősének. Legyen szó vízvezeték-szerelésről, kéményseprésről vagy egy iskolai krikettmeccsről, Paddington ott segít, ahol csak tud – ennek azonban nincs mindig jó vége. A Brown család riadalma ellenére azonban Paddington megoldja a leglehetetlenebb helyzeteket is ebben a kacagtató kötetben.

Mojzer Kiadó, 3400 forint

Remind

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik

6 és 12 éves kor között

A svéd szerző és illusztrátor, Sven Nordqvist nem véletlenül hódította meg a magyar gyerekek szívét. Köteteiben főhőspárosa, a jó öreg Pettson és macskája, Findusz váratlan és vicces kalamajkába keveredik vidéki hétköznapjaikat élve. A Findusz elköltözik című könyvben Pettson és Findusz megelégelik az együttélést, ezért a kandúr úgy dönt, legénylakást rendez be a kerti vécében. De vajon mi lesz, ha elromlik az idő? Ha rókák ólálkodnak a környéken? Ha Findusz magányosnak érzi magát? Természetesen ebből a kötetből sem hiányozhatnak a részletgazdag illusztrációk és a humoros fordulatok.

General Press, 3690 forint

Remind

Janikovszky Éva: Te ezt még úgysem érted…

10 éves kor fölött

Janikovszky Évát senkinek sem kell bemutatni. Az egyik legnépszerűbb gyerekkönyvírónk történetein több generáció nőtt fel. Visszatérő témája a felnőttek és a gyerekek közötti kapcsolat, amelyet gyerekszemmel láttat és a felnőtteket is megnevettető humorral ábrázol. A Te ezt még úgysem érted… című elbeszélésciklus eredetileg 1990-ben jelent meg a Kincskereső folyóiratban, de az olvasók most először láthatják őket együtt, kötetbe rendezve. A történetek főhőse Dorka újra és újra zsákutcába fut a felnőttek világát érintő kérdésekben. Hiába próbálja kibogozni a számára nehezen értelmezhető helyzeteket, mindig mindenre ugyanazt a választ kapja: „Te ezt még úgysem érted…”

Móra Könyvkiadó, 3499 forint

Remind

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn