Keresés
Close this search box.

3 izgalmas művészeti kiállítás, amit látnod kell

Becsült olvasási idő: 3 perc
Mindhárman fiatal tehetségek, akik bár más-más stílusban és témában alkotnak, az alkotás iránti szenvedélyük közös. Fedezd fel a jövő művészeit három budapesti kiállításon.

hirdetés

Simon Luca Katalin frissdiplomás képzőművész első kiállítása

Ez a különleges tárlat Simon Luca Kata személyes utazásait és belső élményeit örökíti meg festményein keresztül. A kiállítás a szemlélődés és érzelmi mélység gazdag világát tárja elénk, miközben az alkotó egyedi művészeti hangját hirdeti. Egyedülálló stílusával és művészeti technikáival magával ragadja a nézőket, festményei a színek és formák bámulatos összjátékán keresztül mutatják be az emberi lélek gazdag palettáját. Merész ábrázolásmódja és érzékeny megfigyelései révén ajtót nyit a befogadók számára saját belső világuk felfedezésére, mély humanizmussal és művészettel átszőtt alkotásai által visszavezet minket gyökereinkhez és az otthon fogalmához. A festőművész kiemelkedő tehetségével és képzeletével megérinti a nézők szívét és elméjét, egyúttal inspirálva őket, hogy felfedezzék saját létezésük jelentését és szépségét.

kiallitas

Luca munkái olyan mély érzelmi rétegeket fednek fel, amelyek új perspektívákat nyitnak az élet és művészet kapcsolatára. A tárlat üzenete magával hordozza a megértés és elfogadás erejét, valamint a belső utazás fontosságát a személyes növekedés és fejlődés során, mely egyben művészi pályafutásának jelentős mérföldköve, mely a tehetség és elkötelezettség ötvözetével jelzi a művész ígéretes jövőjét a művészeti világban. A tárlaton mindenkinek ott a helye, aki arra kíváncsi, hogy egy fiatal művész hogyan találja meg belső otthonát az alkotás által.

Mikor? Hol?

A Tokaji Art Wine galériában helyett kapott kiállítás május 30-án, 19 órakor kezdődő megnyitóján ingyenes a részvétel, de regisztrációhoz kötött. Ezen a linken jelezheted a részvételi szándékodat! A tárlat július 20-ig látogatható hétfőtől szerdáig 12 és 18 óra között, egyéb időpontokban bejelentkezés szükséges.

A női psziché mozgóképszerű feltárása Tihanyi Anna munkáiban

Tihanyi Anna fotóművésznő pop-up kiállítása a modern nők szerepeit és önidentitásait vizsgálja. Nőalakjai valós és elképzelt élethelyzetek felvillanó mozzanatain keresztül, a női tapasztalás fókuszán át invitálják a nézőt egy utazásra, hogy feltérképezzék a férfi-női dinamikák, a belső kételyek és vágyak mélyebb rétegeit. A fotográfus életművéből válogatva a tárlaton Anna első nyilvános kiállításától a legújabb kollázssorozatáig láthatók alkotások, amelyek a női psziché összetett, érdekes és gyakran nyugtalanító világát tárják fel.

kiallitas

Filmszerű elbeszélő stílusa az egyéni es a kollektív szimbólumait keveri, összekapcsolva az egyéni tapasztalásokat az egyetemes felismerésekkel. A kiállítás egyben áttekintést is nyújt a fotográfus női létszemléletének alakulásáról és annak formálódó vizuális ábrázolásáról.

Mikor? Hol?

Tihanyi Anna pop-up kiállítását június 7-ig látogathatod meg a Paulay Ede utca 16. alatti The Workshopban. További részletekért látogass el Anna weboldalára ezen a linken!

Tripó lenyűgöző alkotásai az Arena Mallery-ben

Egyedi, hatásos, merész: nem mindennapi élményben lehet része annak, aki részt vesz Tripsánszki Dávid, a.k.a. Tripó pop-up kiállításán, ahol lenyűgöző, elgondolkodtató és erőt sugárzó graffitijei egy különleges belső világba engednek bepillantást. A bevásárlóközpontok világa fontos inspirációs forrás Tripó életében. Egy pláza mellett nőtt fel, később az Arena Mall egyik üzletét – akkor még eladóként – saját képeivel dekorálta, új alkotásaival pedig érett művészként tér most vissza. Számára a képek a tudatosságról szólnak, arról az útról, amelyet az utóbbi években végigjárt. A kiállítás első részébe egy finomabb, pasztellesebb világot mutat be, a második részében pedig az elemző énje kerül előtérbe és a tudatosságra helyezi a hangsúlyt párhuzamot vonva a tudatos vásárlással.

kiallitas

A street art rajongói a különleges látvány mellett extra program részesei is lehetnek: a kiállító művész, Tripó mellett június 1-jén Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban énekese kalauzolja végig az érdeklődőket a kiállításon. A tárlatvezetés zenei aláfestéséről, az egyedi hangulatról a multiinstrumentalista Arulei hegedűművész gondoskodik, így biztosítva a tökéletes audiovizuális élményt.

Mikor? Hol?

Tripsánszki Dávid kiállítása június 2-ig látható az Arena Mallery földszinti folyosóján, de a bevásárlóközpont nyár végéig további, összművészeti programok helyszíne lesz. A július 1-jei tárlatvezetésről ezen a linken olvashatsz további információkat!

Kiemelt kép: Simon Luca Katalin; fotók: Simon Luca Katalin, Tihanyi Anna: Black bird, Arena Mallery

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el Eke Angéla alvószínházi előadásáról készült interjúnkat!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn