„A túlgondolkodás a mai ember egy nagy problémája” – A kulisszák mögött Iványi Orsolya menopauzaaktivistával

Becsült olvasási idő: 2 perc
Szente Lulu belesett a negyedik Remind bookazine kulisszái mögé, és a tudatosságról kérdezte a közreműködőket. Ezúttal Iványi Orsolya menopauzaaktivistát kérdezte.

hirdetés

Mit jelent számodra a tudatosság?

A tudatosság igazából negyven felett jelent meg az életemben. Azóta többet foglalkozom magammal, de nem csak úgy, hogy több munkát vagy energiát fektetek magamba, hanem úgy is, hogy arra koncentrálok, hogy néha ne csináljak semmit. Hogy legyen tere az életemben a dolce far ninentének, ahogyan az olaszok mondják. Azokról a pillanatokról beszélek, amikor az ember csak ül egy padon, és a távolba réved anélkül, hogy bármin is gondolkodna. A túlgondolkodás a mai ember egy igen nagy problémája.

Egy ideje Olaszországban élsz a férjeddel, miközben itthon menopauzaaktivistaként működsz. Hogyan tudod összeegyeztetni az életed két színterén zajló tevékenységeidet?

Azt gondolom, hogy számomra ez kettősség tökéletesen ideális. Három hetet Olaszországban töltök a dolce far niente, a lelassulás, a kikapcsolódás jegyében, aztán Magyarországra jövök, ahol meg ezer dolog történik. Soha nem gondoltam, hogy működőképes lehet egy ilyen kétlaki élet, de nekem teljesen bevált.

Mivel töltődsz? Mit jelent az énidő számodra?

Mostanában az énidőt tudatosan kell beiktatnom az életembe. Nagyon szeretek például olvasni. Hobbiból beauty influenszerkedem is, ami arról szól, hogy negyven felett mindent kipróbálok, amitől jobban nézhetek ki vagy jobban érezhetem magam. Én tudatos bőrápoló negyven felett lettem. Szellemileg eddig is sokat foglalkoztam magammal, mostanában viszont testileg is – különben leépül az ember. Ha arra gondolunk, hogy minél tovább szeretnénk egészségesen élni, akkor a testünkkel és az agyunkkal is törődnünk kell.

Olvastál mostanában valamit, ami különösen megfogott?

A menopauza miatt nagyon sok tudományos könyvet olvasok. Legutóbb dr. Lisa Mosconi agykutató két könyvét vettem fel a listámra. Az egyik a Brain Food, a másik pedig egy demenciával foglalkozó könyv. Mindkettő arról szól, hogy az agyat hogyan lehet jól karbantartani. Például olyan érdekességek vannak bennünk, hogy az agy a legjobban a kaviárt szereti. Úgyhogy: kaviárt mindenkinek!

Fotó: Hencz Péter

Az Iványi Orsolyával készült címlapinterjúnkat elolvashatod a Remind bookazine negyedik számában! Kattints, és rendeld meg most, használd a REMIND4 kódot, és november 30-ig ingyen kiszállítjuk neked!

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el, miről mesélt Kovács Patrícia a kulisszák mögött!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn