Az üzleti megbeszélések, a barátnős találkozások mostanában új időpontra és helyszínre tevődtek át: fénykorukat élik a reggeliző helyek, ahol egy csésze kávé, egy pohár frissen facsart narancslé és néhány finomság társaságában jól indul a nap. Pékségek, sarki kávézók és elegáns szállodák halljai szolgálnak helyszínéül az ilyen jellegű társasági eseményeknek. Mindegyiknek más a hangulata, más típusú vendégkört vonzanak. Most azoknak ajánlunk egy kitűnő reggeliző helyet, akik szeretnek ráérősen étkezni, értékelik az egészséges, könnyű és finom ételkülönlegességeket, és jól érzik magukat olyan környezetben, ami egy elegáns nappalihoz hasonlít.
Kempinski Hotel – The Living Room
A Kempinski Hotel The Living Room névre keresztelt kávézója valóban olyan, mint egy luxus lakás nappalija kényelmes kanapékkal, fotelekkel, a padlón puha szőnyegekkel, a falakon értékes festményekkel. Hangulatos világítás, halk zeneszó teszi még otthonosabbá a helyet. Aki reggel vagy délelőtt betér ide, és elolvassa a reggeli étlapot, akkor is rendel valamit, ha éppen nem éhes.
Bárdos Péter a szálloda helyettes főszakácsa állította össze a reggeli menüsorokat, az ihletet külföldi utazásaiból és saját fantáziájából merítette. Célja az volt, hogy a gourmet ízvilágot kedvelő szálloda vendégek és az utcáról betérő helyiek is mind találjanak maguknak megfelelő ételeket. Gondoltak a vegánokra is, az étlapon többféle növényi eredetű étel szerepel, az ételallergiásokra, glutén- és laktózmentes fogások is megtalálhatók a választékban. Jöjjön most három kedvenc reggeli étel, amit bármikor szívesen elfogyasztanánk.
Amazóniai acai bowl
Az acai Magyarországon még annyira nem elterjedt, Dél-Amerikából származó bogyós gyümölcs, igazi superfood erős antioxidáns hatással. Sok íze nincs, ezért elegyíteni kell más gyümölcsökkel. Bárdos Péter dubai tapasztalataira támaszkodva fagyasztott banánnal turmixolta össze és egyéb friss egzotikus gyümölcsökkel, mandulával, chia maggal és kókusszal dobta fel. Az ételben található thai mangó frissen, sárgán, lédúsan érkezik a külföldi beszállítótól, íze édes, mint a méz. Mivel ez egy eléggé drága gyümölcs, a szállodában is csak kevés ételben használják fel. Éppen ezért a The Living Room reggelijének eme fogása igazi csemegének számít.
Eggs Benedict – buggyantott tojás
Az Eggs Benedict, avagy magyarul buggyantott tojás a luxus szállodák éttermeinek általános kínálata, de nem mindegy hogyan és milyen minőségű tojásból készítik el. A The Living Roomban felszolgált tojásételeket Heppenheimer szabadtartású tyúkok tojásából készítik, ízük egészen más, mint a boltban kapható tojás íze. A Heppenheimer család farmján, Baranya megyében a tyúkoknak nagyon jó dolga van, vegyszermentes és nem génmanipulált tápot kapnak, egész nap a szabadban kapirgálhatnak. Bizonyos számú tyúk csak bizonyos mennyiségű tojást tojik, ezért a farm üzemeltetői megválogatják, hogy kiknek szállítanak ebből a kincsből. A Kempinskinek jut belőle. A tojás halványsárga színű, de íze és textúrája egészen különleges.
Erdei gomba toast nem csak vegánoknak
Igazi ízorgia a gombák szerelmeseinek. Laska gomba, portobello gomba és vargánya kerül a pirítósra a végén pedig leheletnyi szarvasgombával is meghintik az extra ízélményért, a cannellini bab a hummuszhoz, amit a gombák alá tesznek. A babot helyben főzik, és az erre kerülő bazsalikom pesto is itt készül. A toasthoz a kenyeret éjszaka a pékek a szálloda konyháján dagasztják és sütik, ők maguk keverik hozzá a magokat. Ez az odafigyelés és a jó minőségű alapanyagok pedig különleges ízt adnak a kenyérnek.