Luxus kényeztetés a Kempinski Hotel wellness-ében

Becsült olvasási idő: 3 perc
Sokan gondolják, hogy a belvárosi luxusszállodák csak a külföldiek számára lehetnek érdekesek. A Kempinski Hotel Corvinus nemcsak hangulatos kávézójával, éttermével, klasszikus és kortárs magyar műgyűjteménnyel várja a magyar vendégeket is, de megújult wellness részlege bárki számára tökéletes helyszín néhány órás feltöltődésre. Főszerkesztőnk, László Krisztina is kipróbálta és csak ajánlani tudja mindenkinek!

hirdetés

Igazi karácsonyváró hangulat fogadott a Kempinski Hotel aulájában: ízlésesen feldíszített karácsonyfa, kellemes zeneszó, segítőkész személyzet és rengeteg külföldi vendék, akik láthatóan nagyon jól érezték magukat Budapesten az adventi időszakban. Rám is gyorsan átragadt könnyedségük, így szálltam be az egyik liftbe, ami felvitt a második emeletre, a szálloda wellness részlegébe. Ahogy kinyílt a lift ajtaja, a levegőben kavargó, finom aromaillat jelezte, hogy megérkeztem. A kedves fogadtatás után a női öltözőben megszabadultam utcai ruházatomtól, belebújtam a pihe-puha fürdőköpenybe, magamhoz vettem a szaunalepedőmet és törülközőmet, amelyek az öltözőszekrényben bekészítve vártak rám, majd elindultam felfedezni a szálloda The Spa birodalmát.

A béke szigete

A pihenőhelyiség ablakából a nyüzsgő, havas belváros képe tárult elém, jó érzéssel töltött el, hogy míg mások az utcán rohannak ügyeiket intézve, addig én ezen a békés, harmóniát sugárzó helyen megajándékozom magam a pihenés élményével. A The Spa belső dizájnja is rásegített erre, stílusa a japandi, vagyis a japán és a skandináv dizájn keveréke, amely természetes, fenntartható anyagokat és visszafogott földszíneket használ. Az ellenáramoltatóval ellátott medencében egyedül úsztam, majd a szaunavilágban az összes lehetőséget kipróbáltam. Kezdtem a közepesen meleg bio szaunával, majd a forró finn szauna következett, legvégül pedig a gőzkamrában kötöttem ki, természetesen jéghideg tusolással és negyedórás pihenővel megszakítva a szaunaszeánszt. Felkészítettem a testem és a lelkem a rám váró extra kényeztetésre: egy 50 perces relaxáló testmasszázsra.

Masszázsok, arc- és testkezelések

A Kempinski The Spa részlegében masszázsok, test- és arckezelések széles kínálatából lehet választani, annak függvényében, hogy éppen mire van szüksége a vendégnek. A külföldiek nagy kedvence a hármas hatású (ásványi, mechanikai és termál) magyar gyógyiszappal végzett The Hungarian Holistic Journey, az egyik kiemelt ajánlat. Ezt egészítik ki az ír családi tulajdonú wellness cég innovációjára, a VOYA nevet viselő termékekre épülő masszázs és arckezelések. Az etikus forrásból származó és a világ első minősített biohínár alapú bőrápoló termékcsaládja, a VOYA az Írország északnyugati partvidékén őshonos hínárfürdőzés 300 éves hagyományaihoz tér vissza, személyre szabott kezeléseket kínál a vendégeknek. A Kempinski The Spa az első és egyetlen olyan spa Magyarországon, amely a VOYA fenntartható luxustermékeit és terápiáit alkalmazza.

Az álom és az ébrenlét határán

Legszívesebben mindent kipróbáltam volna, nehéz volt kiválasztanom az adott állapotomhoz és hangulatomhoz leginkább passzoló masszázst. Végül a Herbal Poultice Massage-ra esett a választásom, amely egy kicsit több, mint egy klasszikus testmasszázs. Első lépésként, ráhangolás gyanánt, a terapeuta meleg olajjal masszírozta végig a különböző testrészeimet, majd gyógynövényekkel teli, meleg textil labdácskákkal gyengéden bemasszírozta a belőlük kiáramló olajos hatóanyagokat: narancs-, szegfűszeg-, gyömbér- és algakeverék segítették a teljes ellazulást. Néhány perc után sikerült teljesen kikapcsolnom az agyamat, izmaim is megadták magukat és fokozatosan elérkeztem az álom és az ébrenlét határához, ahhoz a bizonyos Alfa állapothoz, amelyben a legtökéletesebb az ellazulás, a feltöltődés.

Az 50 perc gyorsan elrepült, szerencsére nem kellett sietnem, egy finom gyógytea mellett a pihenőteremben fokozatosan tértem vissza a valóságba. Más emberként hagytam el a szálloda épületét, testem ellazult, elmém lecsendesedett, ugyanakkor tele voltam energiával. Nagy szükségem volt erre a megújulásra, sokkal könnyebben vettem az év végi stresszes időszak akadályait.

Fotók: Kempinski Hotel Corvinus Budapest / Jan Prerovsky

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és tudj meg többet a Kempinski Hotel műgyűjteményéről!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn