Keresés
Close this search box.

„Állandóan mozgásban vagyok, ehhez kell egy megfelelő autó”

Becsült olvasási idő: 3 perc
Lábas Vikinek, a Margaret Island énekesének egy éve hű társa a közlekedésben az egyik Suzuki modell. Bár a mindennapokban S-CROSS-t vezet, mi most mégis a legújabb Suzuki Swift fotózásán találkoztunk Vikivel, és arról beszélgettünk, mit jelent számára az autózás élménye, főleg akkor, ha egy Suzukit vezet.

hirdetés

Most találkoztál először az új Suzuki Swift modellel. Mit szólsz hozzá?

Kék színű autóval fotóztatok, viccesen azt mondhatnám, hogy jól állt nekem ez az autó. Kék a szemem színe, a fotós egy kék overallba öltöztetett, úgyhogy nagyon jól éreztem magam a fotózáson. De nem csak az autó színe tetszett meg, maga a modell is belopta magát a szívembe, szívesen furikáznék vele a városban, kényelmes városi kocsi. Könnyű vele parkolni, és annak ellenére, hogy kívülről kicsinek tűnik, belül meglepően sok tér van benne. Csajos szemmel végignézve megtaláltam benne mindazt, amire szüksége lehet egy nőnek: például a tolatóradar és a lámpás tükör. Nekem ez utóbbi elég fontos, sokszor szoktam az autóban sötétben sminkelni.

Lecserélnéd az autódat erre a modellre?

Bár az új Swiftet is jól meg lehet pakolni, nekem ennél több helyre van szükségem a munkám miatt, ezért S-CROSS modellt vezetek. Az állandóan mozgásban lévő életmódom miatt rengeteg cuccal utazom, a gitároktól kezdve a ruhákkal teli zsákokig mindennek el kell férnie.

Mit jelent számodra az autózás élménye? Élvezetet vagy praktikus megoldást, hogy eljuss A-ból B-be?

Igazából mind a kettőt egyszerre. Gyerekkoromtól kezdve sok emlékezetes dolog történt velem az autóban, ott hallgattam először apukámmal régi magyar klasszikusokat. Elvált szülők gyerekeként hétvégéken sokat autókáztam vele keresztül-kasul Somogy megyében, utazás közben pedig nagyokat beszélgettünk. A kocsikázás számomra most is nagy él mény, akkor tudok zenét hallgatni, vagy megmutatni az új albumunk dalait másoknak, de a munkám miatt létszükséglet is. Tavaly a Szegedi Kortárs balettosokkal volt egy táncturnénk, volt, hogy heti négyszer kellett ingáznom Szeged és Budapest között, el sem tudom képzelni, mit csináltam volna autó nélkül.

A megújult Suzuki Swift

Frissített külső dizájn, merész vonalvezetés, 13-féle izgalmas szín: az új Swift modern, innovatív külsejével kitűnik környezetéből. A belső tér újragondolt kialakításánál a cél egy magasabb komfortszint volt: 9 colos multimédia kijelző, áttekinthető műszercsoport, sebességtartó automatika teszik kényelmesebbé a vezetést. A modell megújult vezetéstámogató rendszereivel mindig biztonságban tudhatjuk magunkat és az utasainkat. Az új Swift új 1,2 literes, 3 hengeres benzinmotorja több fejlesztést is magában hordoz, SHVS lágy hibrid rendszerrel párosul, ami tovább javítja a környezetvédelmi teljesítményt.

Miért vállaltad el a Suzuki felkérését, hogy a nagykövetük légy?

Nagy Japán-rajongó vagyok, jártam is már ott, szeretem a japán kultúrát, a japánok hozzáállását az élethez. Örültem, hogy olyan céggel tudtunk szerződni, aki ezt a kultúrát képviseli, illetve a japán autókról köztudott, hogy nagyon megbízhatóak. Ezenkívül pedig van néhány nosztalgikus emlékem is a Suzuki autókkal kapcsolatban, sok mindenkinek volt nálunk is a Balatonon „Suzi”-ja, a zenekarban is egy-két tagnak az első kocsija Suzuki volt. Sokszor keveredtünk nagy kalandokba ezekkel az autókkal.

Szerinted a Suzukinak miért pont rád esett a választása?

Tudják, hogy állandóan mozgásban vagyok, mindig utazom, az életformámhoz jól passzol ez a márka. Könnyű velem együtt dolgozni, a márka képviselői jól szórakoznak a társaságomban. Sokat járunk együtt fesztiválokra forgatni, eljönnek a kontentfotózásainkra, tetszenek nekik az őrült ötleteim, mint például hogy hogyan lehet belül felpimpelni egy autót biztonsági övre csatolható puha párnácskákkal, deréktámasszal, melegítővel, illatokkal. Szerintem azért is választottak engem, mert frissességet hozok a hétköznapokba, és ezt szeretik a Suzuki-vásárlók is.

Remind

Milyen programok várnak rád nyáron, ahová esetleg autóval mész majd?

Idén 10 éves a zenekarunk, és nemrég jelent meg az ötödik nagylemezünk. Szigligeten lesz július elején a Várban egy dupla koncertünk, ami után egy nagyon személyes koncerttel készülünk, Fonyódon most először fogunk játszani. Utána ráfordulunk a szülinapunkra, aminek csúcspontja a Budapest Parkban szeptember 12-én lesz. Addig pedig végigfesztiválozzuk a nyarat: mi nyitjuk idén a Sziget nagyszínpadát, fellépünk a Művészetek Völgyében, de megyünk Debrecenbe a Campus Fesztiválra, Sopronba a Sopron Festre, és minden nagyobb városi rendezvényen ott leszünk.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn