Keresés
Close this search box.

Andrea Bocelli fia, Matteo először koncertezik Magyarországon

Becsült olvasási idő: 3 perc
A világhírű tenor, Andrea Bocelli fia, Matteo Bocelli első magyarországi koncertjét a zalai Örvényesvölgy Fesztiválon adja júniusban.

hirdetés

A tehetséges énekes és dalszerző, Matteo Bocceli június 29-én, szombaton este szimfonikus zenei kísérettel lép fel a három napon át tartó Örvényesvölgy Fesztivál erdei hátterű színpadán Zalacsányban.

A Bocelli-örökség

A 25 éves Matteo Bocelli a világ legnagyobb presztízsű koncerthelyszínein lépett már fel. Szerepelt többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a Sydney-i és Dubai Operaházakban, sőt a Fehér Házban is énekelt. Matteo a világsztár Andrea Bocelli fiaként kivételes zenei oktatásban részesült és gyakran lép fel az édesapjával is. Tehetsége a Capitol Records-nál 2023-ban kiadott szólóalbumában is megmutatkozik. 

Matteo hatévesen kezdett zongorázni, és 18 évesen lépett először színpadra: Verdit énekelt a római Colosseumban. 2018-ban édesapjával kiadták a Fall on Me című érzelmes duettet a szülő és gyermek kapcsolatról. A dal a Diótörő és a Négy Birodalom címet viselő Disney-film egyik betétdala lett és mára több mint 400 millió letöltést ért el világszerte. 

Matteó kamaszkorában fordult a modern pop irányába, leginkább az akkor feltörekvő énekes-dalszerző, Ed Sheeran fogta meg. 2023-ban már együtt dolgoztak Matteo első nagylemezén. Ed Sheeran számára írta a Chasing Stars című, elsöprő balladáját, amelyben egy apa-fia kapcsolaton keresztül mutatják be önmagunk vállalásának fontosságát. 

Remind

Matteo Bocelli Magyarországon

„Különös jelentősége van számunkra ennek a koncertnek, közel két éve dolgozunk a megvalósításon” – mondja Badacsonyi Tamás, fesztiváligazgató.  „Matteo menedzsmentje a világ legnevesebb előadóit képviseli, csak az M betűnél olyan sztárok szerepelnek náluk, mint Madonna, McCartney, Minaj vagy Miley. Meglepett bennünket az az érdeklődés és nyitottság, amivel fogadták megkeresésünket még 2022-ben. Volt viszonyítási alapunk, hiszen egy-egy fesztivál programjának szervezése során több esetben vettük fel a kapcsolatot »elérhetetlen«, arénákat megtöltő világsztárokkal, és sok esetben rövid úton zárták le a kommunikációt velünk. Valószínűleg megfoghatta Matteót és csapatát a helyszín varázsa, ez a természetes aréna bármelyik nagyvárosi koncertteremmel vetekedni tud, és a maga egyszerű őszintéségében nagyszerű.”

Az Örvényesvölgy Fesztivál helyszíne egy 20 hektáros családi birtok a zalai dombok között, lenyűgöző természeti környezetben. „A színpadok létrehozásához az inspirációt egy 2010-es koncertélményünk adta. A toszkán dombok között Lajaticoban Andrea Bocelli és barátai egy egyedi atmoszférájú színpadot építettek. A helyszínt szántóföldek veszik körbe, környezetében semmilyen épített infrastruktúra nincs, csak a természet és csend. Meghatározó élmény volt a szabad ég alatt a »semmi közepén« világsztárokat hallani. Mindez erős ösztökélést adott. Azt gondoltuk, hogy ha ez lehetséges Toscanában, akkor lehet akár egy zalai kisfalu erdőszélén is” – mondta el Badacsonyi Tamás. Így indult el az Örvényesvölgy Fesztivál, azóta pedig a „kertben” már megfordult pár világsztár, többek között a többszörös Grammy-díjas Al di Meola, Candy Dulfer vagy a Gipsy Kings is.

„Az első magyarországi koncerten különös kihívás elé állítottuk magunkat Matteo csapatával. A világ nagyszínpadain jelenleg egy négyfős zenekarral koncertezik, a magyar koncerten viszont úgy döntöttünk, hogy szimfonikus zenekarral fog fellépni. Szakmailag ez egy különösen szép feladat, mindemellett, szabadtéren  elképesztő kihívás. De így lesz ez a koncert a világturné sorában is különleges és egyedi!” 

Az énekes januárban bejelentett európai koncertjei néhány nap alatt teltházasak lettek. A várható nagy hazai érdeklődés miatt az Örvényesvölgy Fesztivál már februárban elindítja a napijegyek értékesítését is, most még kedvezményes, elővételi áron. Újdonság 2024-ben, hogy a normál jegyeinkhez képest jelentős kedvezménnyel kínálják a 65 év feletti nyugdíjas és 25 év alatti diákjegyeket. 12 év alatt pedig továbbra is ingyenesen várják felnőtt kísérővel a gyerekeket.

2024-ben számos hazai fellépő mellett várhatóan négy külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, soul és a blues legnagyobbjai. Korábban már bejelentették a Los Angelesből érkező Morris Madrone és a holland származású Steffen Morrisont. Irodalmi programok, e-bike túrák, bábszínház, gyermek kézműves foglalkozások, régészeti ásatás is várják majd a látogatókat.

További részletek: www.orvenyesvolgy.hu

Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el interjúnkat Han Chi Ho zongoraművésszel!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn