Hozzávalók
- 300 g gluténmentes száraztészta
- 600 g szeletelt csiperke gomba
- kevés olívaolaj
- 2 marék spenót finomra vágva
- kis csokor snidling
- frissen őrölt fekete bors
- 20 g szárított porcini gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g selyemtofu
- 2 evőkanál barna rizses miso paszta
- fél citrom
Elkészítés
1. Tedd a szárított gombákat egy tálba, önts rá forró vizet (150 ml), és hagyd ázni 10 percig.
2. Közben főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
3. Egy serpenyőben közepes-magas hőfokon melegíts egy kevés olívaolajat, majd add hozzá a szeletelt gombát és egy csipet sót. Főzd 5–10 percig, amíg megpuhul.
4. Miután a szárított gombák megfelelő ideig áztak, tedd őket egy turmixgépbe, add hozzá az áztató vizet és a szósz többi hozzávalóját. Turmixold simára, ízesítsd.
5. Tedd a leszűrt tésztát, a szószt, a felaprított spenótot és a snidlinget a gombás serpenyőbe. Főzd 1 percig – amíg a spenót megfonnyad –, szükség esetén adj hozzá egy kis tésztavizet. Tálald tengeri sóval és bőséges fekete borssal megszórva.
Fotó: Klaus Nielsen / Pexels
Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!