Isteni finom, villámgyors és mindenmentes – Deliciously Ella krémes tészta csodája a hétköznapok megmentője

Becsült olvasási idő: < 1 perc
A mindenmentes életmód brit sztárjának, Ella Mills-nek fehérjében és rostban gazdag fogása garantáltan a legújabb vacsorakedvenced lesz, hiszen nemcsak egészséges, mindössze 15 perc alatt a tányérodra kerülhet ez a krémes finomság.
gombas_teszta

hirdetés

Hozzávalók

  • 300 g gluténmentes száraztészta
  • 600 g szeletelt csiperke gomba
  • kevés olívaolaj
  • 2 marék spenót finomra vágva
  • kis csokor snidling
  • frissen őrölt fekete bors
  • 20 g szárított porcini gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g selyemtofu
  • 2 evőkanál barna rizses miso paszta
  • fél citrom

Elkészítés

1. Tedd a szárított gombákat egy tálba, önts rá forró vizet (150 ml), és hagyd ázni 10 percig.

2. Közben főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.

3. Egy serpenyőben közepes-magas hőfokon melegíts egy kevés olívaolajat, majd add hozzá a szeletelt gombát és egy csipet sót. Főzd 5–10 percig, amíg megpuhul.

4. Miután a szárított gombák megfelelő ideig áztak, tedd őket egy turmixgépbe, add hozzá az áztató vizet és a szósz többi hozzávalóját. Turmixold simára, ízesítsd.

5. Tedd a leszűrt tésztát, a szószt, a felaprított spenótot és a snidlinget a gombás serpenyőbe. Főzd 1 percig – amíg a spenót megfonnyad –, szükség esetén adj hozzá egy kis tésztavizet. Tálald tengeri sóval és bőséges fekete borssal megszórva.

Fotó: Klaus Nielsen / Pexels

Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn