Isztria folyékony aranya
Sokak számára meglepő lehet, hogy a világ egyik legjobb olívaolaj termő területe a szomszédunkban, Horvátországban van. Az isztriai olívaolaj egyedi, semmivel sem összetéveszthető aromáját a tápanyagokban gazdag termőtalaj, az éghajlat, a korai szüret, az itt élő, különleges fajták és a régió ősi hagyományai és kézműves módszerei adják.
Ha biztosra szeretnénk menni, és csak egyet választanánk az Olívacsepp ultraprémium és prémium olívaolajai közül, akkor érdemes a voksunkat a De Kleva prémium extra szűz olívaolaj mellett letennünk, amely minden ételhez ideális, a salátákat, a paradicsomos fogásokat, a sülteket és a közepesen érett sajtokat azonban biztosan új szintre emeli.
Mivel – a borhoz hasonlóan – minden olajbogyó más és más aromájú olajat eredményez, ezért a különböző ételekhez különböző olívaolajok dukálnak. Az Olívacsepp webshopja a Belic család öt termékét vonultatja fel, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.
Kréta bio vonalon
A kulináris kalandozásokat folytatva az Isztriai-félszigeten túl Kréta olívaültetvényei mellett sem szabad elmennünk. A görög sziget bio-organikus, ultraprémium és prémium extra szűz olívaolajai is megtalálhatók az Olívacsepp webáruházában. Velük sem nyúlhatunk mellé, hiszen a krétai olívaolajok enyhe, mégis friss és zöldes ízvilágukkal szinte minden ételhez tökéletesen illenek a salátáktól a húsos fogásokig.
Ha az olívaolajat nemcsak az íze kedvéért szeretnénk használni, hanem az egészségünk megóvása is fontos számunkra, akkor ebből a régióból az Arany vagy Ezüst Pamako a legjobb választás. Mindkettő ultraprémium kategória igazoltan a világ legmagasabb antioxidáns tartalmú olívaolajai közé tartozik.
A Biolea trilógia válogatás nem véletlenül a vásárlók kedvence. A díszdoboz – amely egy palack bio-organikus prémium extra szűz, valamint egy citromos és egy narancsos olívaolajat tartalmaz – tökéletes választás, ha többféle terméket szeretnénk kipróbálni, vagy ha szeretteinket szeretnénk meglepni egy egészséges és finom ajándékkal.
A gyümölcsös olívaolajok készítésekor malomkövekkel préselik ki a bio gyümölcsök levét, majd pár hónapig a héjukon érlelik az olajat. Az olívaolajok így a gyümölcsök héjában található illóanyagok friss, karakteres aromáját hordozzák.
Akármelyik minőségi olajat válasszuk is társunkul a konyhában, biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak az itt készülő fogásokat emeljük új szintre, az egészségünkért is teszünk.
A fenti írás támogatott tartalom!
Kiemelt kép: Rahime Gül / Pexels; további fotók: Olívacsepp
Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!
A hosszú élet elixírje a te konyhádban is megtalálható