Keresés
Close this search box.

A nyári asztal dísze: rózsavizes panna cotta fügével

Becsült olvasási idő: 2 perc
A rózsavizes panna cotta azonnal csillapítja az édesség iránti vágyunkat és garantáltan elismerő szavakat zsebelhetünk be vele a vacsoravendégeinktől.

hirdetés

A boltok polcain gyümölcsök hosszú sorából válogathatunk, nem csoda, ha azon kapjuk magunkat, hogy kosarunkat púposra pakoltuk mindenféle friss finomsággal. A rózsavizes panna cotta elkészítése a legjobb módja annak, hogy feldobjuk a nyári vacsoraasztalt, hogy ünnepeljük a színeket és az ízeket.

Remind

A rózsavizes panna cotta hozzávalói

  • 300 ml 35%-os tejszín
  • 120 g porcukor átszitálva
  • 10 feltört kardamomhüvely
  • 5 darab szegfűszeg
  • 2 lapzselatin
  • 100 ml tej
  • 60 g zsíros görögjoghurt
  • 1 ek rózsavíz
  • 1/8 teáskanál finomszemű tengeri só
  • rózsaszín ételfesték (opcionális)

A találáshoz

  • 3 füge felszeletelve
  • 5-10 gramm enyhén pirított szeletelt mandula
  • 5-10 gramm enyhén pirított összetört pisztácia
  • szárított rózsaszirom (opcionális)

Elkészítés

Készítsünk elő hat panna cotta formát, kenjük ki őket íztelen olajjal. Tegyük a tejszínt, a cukrot, a kardamomot és a szegfűszeget egy közepes serpenyőbe. Folyamatos kevergetés mellett addig hevítsük, amíg a cukor fel nem oldódik, a tejszín pedig felmelegszik, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel. Ha ez megtörtént, tegyük a keveréket egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap szűrjük le a kardamomhüvelyeket és a szegfűszeget, azután melegítsük újra a tejszínt, de ezúttal se forraljuk fel. Keverjük hozzá a lapzselatint, majd a tejet, a rózsavizet, a sót és az ételfestéket. Szükség szerint szűrjük újra, ha nagyobb zselatindarabok maradtak benne. Öntsük a formákba, és tegyük egy újabb éjszakát a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Ha szeretnénk kiszabadítani a kész panna cottát a formából, húzzuk végig a szélükön egy spatula élét. Tálaljuk fügeszeletekkel, pirított magvakkal és rózsaszirommal.

Fotó: Canva

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sült körtét is!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn