Keresés
Close this search box.

A Párisi Udvarban található luxusszálloda három első díjat kapott a világszintű World Luxury Hotel Awards díjátadón

Becsült olvasási idő: 3 perc
A világ legjobb szállodáit, gyógyfürdőit, éttermeit és utazási szervezeteit díjazó World Luxury Hotel Awards idén 17. alkalommal ismerte el a legkivételesebb színvonalú hoteleket. A szállodák közül a Párisi Udvar Hotel Budapest, a Hyatt szállodalánc tagja három jelentős kategóriában is a legjobb volt. Megkapta a „Best Luxury Heritage Hotel Globally,” a „Best Luxury Historical Regionally,” és a „Best Luxury Hotel in Hungary” címért járó kitüntetéseket.

hirdetés

A rangos szervezet, a görögországi Grand Hyatt Athens pompás szállodájában tartotta díjátadó ceremóniáját, amelyen a világ közel 300 szállodai létesítményét és szervezetét díjazták a luxus vendéglátás iránti rendíthetetlen elkötelezettségükért. A győzteseket mintegy 300 000 nemzetközi turista, szállodai vendég, iparági szakértő és rajongó szavazatai alapján választották ki. A díjakat több, mint 100 különböző kategóriában érdemelhették ki a hotelek.

Remind

Valami régi, valami új

Párisi Udvar Hotel Budapest helyén korábban Brudern József báró háza állt és Pollack Mihály tervei alapján, 1817-ben adtak át. Az épület Magyarország első modern üzletháza volt, amelyet a párizsi, „Passage des Panoramas” fedett bevásárlóutcája inspirált. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát, az 1950-es évektől pedig az IBUSZ utazási iroda központja működött az épületben. A 2019-ben befejezett, különös gonddal elvégzett felújítás óta ötcsillagos szálloda üzemel benne, amely a Hyatt szállodalánchoz tartozik.

Luxushotel a Párisi Udvarban

A hotel 110 egyedi kialakítású szobával, köztük 20 lakosztállyal rendelkezik, amelyekből számos egyedülálló kilátást nyújt a Ferenciek terére. Az elnöki lakosztályok különleges, legfelső emeleti terasszal várják vendégeiket, ahol a majolika csempék teszik igazán izgalmassá a helyszínt. Az épület eklektikus stílusával és egyedi, keleties díszítettségével Budapest egyik igazi ékköve. A passzázsban kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Restaurant, valamint az ÉTOILE Champagne Bar, ahol a vendégek páratlan kulináris élményekkel gazdagodhatnak.

World Luxury Hotel Awards

„Igazán örülünk, hogy szállodánk kiemelkedő szolgáltatásai, valamint kollégáink elkötelezettsége elismerésben részesült. Napjainkban az utazók egy-egy városlátogatás során az egyedi, hiteles és igazán magával ragadó élményeket keresik. A szállodai helyszínek nyújtotta adottságokon túl, mindez a szakértő személyzet odaadó munkájával válik lehetővé. A Párisi Udvar Hotel Budapestben célunk, hogy vendégeink a nálunk töltött idő alatt a legkivételesebb szolgáltatásokat élvezhessék.  Épületünk olyan, történelemben és műemlékekben gazdag kulturális gyöngyszem, ami minden ideérkező számára izgalmas látnivaló és akár önmagában is tökéletes úticél lehet, egy hétvége vagy hosszabb utazás alkalmával. Meggyőződésem, hogy a luxus magában foglalja a példaértékű művészi és kézműves munkát, a helyszínek kifinomultságát, a részletekre való pontos odafigyelést és a maradandó emlékek nyújtását” – osztotta meg Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodaigazgatója, a napokban kapott elismerésekkel kapcsolatban.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn