Keresés
Close this search box.

3 szépségtipp, amivel tavaszt hozhatsz a télbe

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Pár egyszerű tipp a tavasz friss, légies tónusaival, amitől nem csak az arcunk, de hangulatunk is kivirul. Gurics Krisztina írása.

hirdetés

Ragyogó alap

A könnyed, áttetsző fedésű alapozókkal egyenletes, egységes lesz az arcszínünk. Kerüljük a matt fedésű alapozókat, helyettük válasszunk selyemfényűt. Utóbbitól sokkal frissebb, élőbb lesz az arc. A bőrszínünkkel megegyező árnyalatot keressünk – se sötétebbet, se világosabbat, és nagyon keveset vigyünk fel belőle.

Hogyan? Az arc közepétől kifelé haladva egyenletesen simítsuk el a bőrön, és ne hagyjuk ki a szemhéjunkat és a szem alatti területet sem. A karikákat még tökéletesebben tünteti el, ha az ujjbegyünkkel finom ütögető mozdulatokkal dolgozzuk el.

Életteli pír

A megfelelő pirosító egy pillanat alatt egészséges, életteli üdeséget ad az arcnak, különösen, ha meleg árnyalatú rózsás vagy hidegebb barackszínű. Itt is inkább a selyemfényű típusokat érdemes alkalmaznunk, mert ezektől él, sugárzik az arc.

Hogyan? Ha krémes állagú a pír, az ujjunkkal ütögessük fel. Ha por, ecsettel vigyük fel az arc közepétől kifelé haladva a kerek orca részre, és dolgozzuk el a járomcsonton a hajtő irányába.

Nyílt tekintet

A selyemfényű vagy az egészen apró csillámrészecskéket tartalmazó szemfestékek ragyogást adnak a tekintetnek és az egész arcnak, különösen, ha barack, rose gold, enyhén rózsaszínes bézs és vanília tónusúak. Ha kontúrt használunk, fekete helyett válasszunk barnát és használjuk a felső pillák tövében, ez puhább, lágyabb összhatást ad.

Hogyan? Kívülről befelé haladva húzzuk meg, de csak a szem kétharmadáig (ezzel nyitjuk a tekintetet), majd finoman satírozzuk el egy lapos szemkihúzó ecsettel vagy fültisztító pálcával. Így a hangsúly lágy lesz, ugyanakkor mélységet ad a tekintetnek. Egészítsük ki szempillaspirállal: az alsó pillasor külső szálait is finoman színezzük be.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn