Karácsonyi csillogás – Így készítsd el a tökéletes ünnepi sminket

Becsült olvasási idő: 4 perc
Szeretjük megadni a módját az ünnepeknek, és ez a sminkelés terén is igaz. Hogyan tudjuk sminkünkkel különlegessé tenni megjelenésünket az év végi ünneplések alkalmára úgy, hogy közben nem esünk a végletekbe? Baktay Krisztina az Amway bőrápolási és sminkszakértője segít ebben nekünk. László Krisztina írása.

hirdetés

Sokan gondolják úgy, hogy az ünnepek alkalmával a sminkünk elkészítése területén is ki kell tenni magukért. Ez az igyekezet tévútra vezethet. Ha megfogadod a következő jótanácsokat, élvezetes programmá teheted a sminkelést és az eredménnyel is elégedett lehetsz.

Az arany középút

Sminkünk ne legyen túl sok, de ne is legyen kevés, próbáljuk megtalálni az ünnepi make-upnál is azt az arany középutat, ami elegáns és jól is áll, kifejezi az ünnep magasztosságát, de mégsem túl sok. A mostani trendekben, különösen a karácsonyi trendben, minden a csillogásról szól, könnyű a végletekbe esni. Egy 20 éves lány esetében rendben van, ha a sminkje csillog-villog, mint a karácsonyfán az égők, de nagyon gyorsan eljön az az életkor, amikor ez már nem áll annyira jól. Úgy lehet ünnepivé, egyedivé varázsolni az elegáns sminkünket, ha a részletekbe visszük bele a csillogást.

Ápolt, hidratált bőr

Az ünnepi smink sokkal szebben mutat ápolt, hidratált bőrön, ezért érdemes a sminkelés előtt egy picivel több időt bőrápolással tölteni. Finoman masszírozzuk be a nappali krémünket az arcbőrünkbe, majd feltehetünk egy pakolást is. Az alapozó használatánál ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag a fedése, a szérum jellegű alapozók tökéletesen fednek, ugyanakkor nem lesz tőlük maszkhatású a végeredmény. Előnyük még, hogy bőrápoló, bőrtápláló, bőrvédő hatóanyagokat is tartalmaznak, amelyek hosszútávon is jót tesznek a bőrünkkel.

Száj vagy a szem legyen hangsúlyos?

Ezt a dilemmát még a sminkelés előtt döntsük el. Ha a szájunkat szeretnénk hangsúlyozni, akkor fontos, hogy a szemsminkünk natúr legyen, a finom pasztell földszínekből érdemes árnyalatokat választani. Az ünnep jegyében nyugodtan becsempészhetünk egy kis arany vagy pici bronz részletet, például a szembogár fölötti részt csillogó szemhéjpúderrel lehet kiemelni, vagy esetleg a szem belső sarkában játszhatunk ezekkel az árnyalatokkal.

Az ajkakra erőteljes színárnyalat kerülhet, az ünnep alkalmával minden belefér: a díva pirostól a burgundi vörösön át a csokoládé barnáig. Alapszabály, hogy a szájformát is figyelembe kell venni az ajkak hangsúlyozásánál, a nagyon keskeny ajkakon nem mutat olyan szépen az erős rúzs. Ilyenkor elkel a szájkontúr ceruza vagy egy ecset, amivel a rúzsozás előtt megrajzolhatjuk az ajkak formáját. Ha nem szeretnénk, hogy az ünnepi vacsora alatt szétkenődjön a rúzsunk, a felvitele előtt az ajkainkat is finoman alapozzuk le, így jobban odatapad majd.

Ha a szemeket szeretnénk fókuszba helyezni, akkor jöhetnek az erőteljesebb színek: csokoládé barna, arany, bronz, ezüst, de akár még a 2024-es esztendő trendszíne, a magenta is. Ebben az esetben mindenképp érdemes egy fekete, erőteljesebb kontúrt húzni a szemek köré, és ajánlott a vízálló szempillaspirál is, ami nem mosódik el, ha a meghatottságtól esetleg könnybe lábad a szemünk. Ma már léteznek olyan spirálok, amelyek egyszerre dúsítják és hosszítják a pillákat, válasszunk belőlük magunknak. A szemöldök kiemeléséről se feledkezzünk meg, ez ad kontúrt az arcunknak. De felejtsük el az egyenes vonalú, egy vonalban megrajzolt szemöldököt, a természetes hatású, laminált szemöldök sokkal jobban mutat. Szerencsére ennek megvalósításához is beszerezhetünk egy praktikus szemöldökceruzát, spirált, amellyel gyerekjáték a szemöldökformázás.

5 sminktermék, amelyekkel megvalósíthatod az ünnepi sminkedet, és egész évben hűséges társaid lesznek a sminkelésben

Artistry Future Glow™ Szérum alapozó

17 féle árnyalatból választhatunk, az árnyalatok a bőr alaptónusai és altónusai szerint vannak felsorakoztatva, így könnyen megtalálhatjuk a nekünk valót. Alapozó és bőrápolási készítmény egyben, liposzómás technikája lehetővé teszi, hogy a növényi összetevők mélyen bejussanak a bőrfelszín alá és ott is kifejtsék a hatásukat.

Ajánlott fogyasztói ára: 24400 forint

Púderalapozó Artistry EXACT FIT™

Ha jobban szeretjük az alapozóknál a púdereket, ez lesz a jó választás. Itt is több árnyalat áll a rendelkezésünkre. Finom összetételének köszönhetően észrevehetetlenül belesimul a bőrbe, és tökéletes megjelenésű arcbőrt eredményez.

Ajánlott fogyasztói ára: 10000 forint

Szemhéjpúder szett – Plumberry – Artistry SIGNATURE COLOR™

Praktikus, elegáns darab, sminktáskánk nélkülözhetetlen kiegészítője lehet. A színárnyalatokkal és a benne található ecset segítségével egyszerre kiemelhetjük, kontúrozhatjuk, hangsúlyozhatjuk és kirajzolhatjuk a szemsminkünket.

Ajánlott fogyasztói ára: 23200 forint

Vízálló hosszabbító szérum szempillaspirál Artistry Go Vibrant™

Speciális kialakítású, félhold alakú ecsetével profi módon tudjuk megemelni és ívelté tenni a pillákat. Egyedi vitaminkeveréket, gondosan válogatott növényi magokból származó olajokat, valamint Nutrilite™ farmról származó fehér chia mag-kivonatot tartalmaz, mely bőrnyugtató hatású.

Ajánlott fogyasztói ára: 11500 forint

Vízálló szemöldökceruza és színezett gél Artistry Go Vibrant™

A ceruza ötletes, háromszög alakú csúcsa precíz felvitelt biztosít, több szögből használható, a gélhez való rövid ecset pedig ferde kialakításának köszönhetően ugyancsak pontos felvitelt tesz lehetővé. A szemceruza krémes összetételének és a gél gyorsan száradó összetételének köszönhetően könnyen felvihető.

Ajánlott fogyasztói ára: 11800 forint

 

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn