Keresés
Close this search box.

A Casa Christa női séfjére a Veuve Clicquot is felfigyelt

Becsült olvasási idő: 2 perc
Több mint 250 évvel ezelőtt, mielőtt még a nemek közötti egyenlőtlenségről vitatkoztak volna, egy fiatal özvegy örökre megalapozta a Clicquot champagne-ház fényes jövőjét. Madame Clicquot öröksége tagadhatatlan, Anglia Királyi Udvarától egészen az Orosz Cárságig ünnepelték ragyogó champagne költeményeiért. Ma a Veuve Clicquot újabb fontos lépést tesz a női szakemberek elismerésének irányába: elindítja Solaire Tables programját, melybe hazánk séfje, Kovács Edit is meghívást nyert a balatonszőlősi Casa Christa színeiben!

hirdetés

A Veuve Clicquot

A mára világhírű Clicquot champagne-házat Philippe Clicquot alapította Reimsben, 1772-ben. A márka ugyanakkor a 27 évesen özveggyé – innen származik a Veuve, azaz özvegy kiegészítés is – vált Barbe-Nicole Ponsardinnek köszönhetően virágzott fel igazán a 19. században, aki apósától vette át az irányítást méghozzá egy olyan időszakban, amikor egyáltalán nem volt szokványos a női üzletemberek elismerése. A champagne nagyasszonyaként is elhíresült Madame Clicquot valósággal megújította a champagne-készítés világát, hiszen az ő nevéhez köthető az első vintage champagne és az első házasított rosé champagne megalkotása, valamint a rázóállvány feltalálása is.

A márka az ikonikus sárga címkével ellátott Veuve Clicquot Yellow Label segítségével nőtte ki magát a világ második legnagyobb champagne házává, ami a Maison zászlóshajójaként bejárta az egész világot, Madame Clicquot optimizmusát hirdetve.

Remind

Solaire Tables a női séfekért

Idén a Veuve Clicquot Solaire Tables elindítja kétéves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével. Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária is nagyszerű női séfekkel büszkélkedhet, a program kifejezett célja pedig, hogy rámutasson arra, milyen kreatív és innovatív szerepet töltenek be a nők a gasztronómiában. 

„A Solaire Tables program célja egy közép-európai gasztronómiai közösség létrehozása, melynek tagjai olyan elhivatott női séfek, akik azonosulnak a »solaire« filozófiával, melyet a nap ihletett és melyet a márka ikonikus sárga színe is jelképez. Ez annyit tesz, hogy osztoznak a Madame Clicquot által képviselt értékekben, mint a kreativitás, innováció és optimizmus, valamint szakértelmükkel hozzájárulnak hazájuk gasztronómiájának fejlesztéséhez” – mondta Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép-európai brand menedzsere.

Remind

A Casa Christa a siker útján

A Casa Christa története egy présházzal kezdődött, majd 7 másikkal folytatódott. A birtok ma 45 hektáron terül el Balatonszőlős felett a Kis Gella dombon, Pécsely és Vászoly szomszédságában. A présházak toszkán stílusban kerültek felújításra, a birtokot pedig a csodálatos kilátás és 2000 mandulafa teszi még különlegesebbé.

A Casa Christa Magyarország első számú agriturismo birtokaként működik. Éttermét a Michelin Guide immáron második alkalommal díjazta Bib Gourmand elismeréssel, mely nagyszerű visszajelzés a Kovács Edit séf által vezetett, nagyrészt helyi alapanyagokra épülő konyhájának. Idén pedig a Veuve Clicquot Solaire Tables programjában egyedüli magyar étteremként szerepel.

„Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Veuve Clicquot champagne-ház minket választott magyar partnerének a Solaire Tables program keretein belül. Igyekszünk a balatoni szezont minél hosszabbra nyújtani, ezáltal a hitvallásunkat és a Veuve Clicquot szellemiséget még jobban megismertetni a vendégekkel. Tavaly ősszel Közép-Európában először mi adtunk otthont a Solaire Tables estnek, ahol számos, a régióból érkező vendég kóstolhatta végig a champagne sorhoz megalkotott ételeinket. Reméljük, hogy idén még több látogató élvezi majd séfünk különleges kreációit, Veuve Clicquot champagne-okkal párosítva” – meséli Forrai Kriszta, a Casa Christa névadó tulajdonosa.

A Solaire Tables program partner éttermeiben a következő két évben a vendégek kreatív ételpárosítások mentén élvezhetik a Veuve Clicquot champagne-okat, emellett pedig a közép-európai közösség a közeljövőben regionális és magyar vonatkozásban is tervez további eseményeket.

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el a Forrai Krisztával készült interjúnkat!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn