Keresés
Close this search box.

Városi oázis az Andrássy út alatt – A W Budapest AWAY Spában jártunk

Becsült olvasási idő: 3 perc
Ellátogattunk a W Budapest AWAY Spába, hogy magunk mögött hagyjuk a nyüzsgő hétköznapokat, és átadjuk magunka a felhőtlen kikapcsolódásnak.

hirdetés

A W Budapest alagsorába vezető lépcsőn leereszkedve elcsendesül az odakint morajló város zaja, és ahogy feltárul a kivilágított boltívek végtelennek tűnő sora, egy olyan földalatti világba csöppenünk, ahol a feltöltődésé a főszerep. A félhomályos termek és a tükörrel borított kezelőhelyiségek dobozainak útvesztője újra és újra megtorpanásra kényszerít. Itt nem lehet sietni. A mindent átható, kellemes füge illat, a lágy zene, a tompa fények mind arra ösztönöznek bennünket, hogy jelen legyünk. Akár az edzőterembe érkezünk, akár egy wellness kezeléssel szeretnénk lazítani, vagy barátokkal, esetleg a párunkkal kapcsolódnánk ki a relax medencében lebegve, az AWAY Spában kiszakadhatunk a rohanó hétköznapokból.

Remind

Régi és új: A spa

Az egykori Balettintézet épületében nemrég megnyílt W Budapestben a szállodalánc 42 hotelében jelen lévő AWAY Spa 700 négyzetméteren várja mind a szálló-, mind a külső vendégeket.

Az UNESCO által védett műemlék épület alagsorában is visszaköszön a hotelre jellemző, a hagyományokat és a modern elemeket vegyítő dizájn. A recepcióra vezető folyosón azok a 140 éves csempék sorakoznak, amelyeket a padláson találtak a felújítás során. A falakat és a mennyezetet díszítő stukkók köré fém csipkeváz került, hogy érvényesülhessen a termek eredeti jellege, de helyet kaphassanak az olyan szerelvények is, mint a meditatív háttérzenéért felelős hangszórók. A műemlékmegőrzés célját szolgálja a nyitott tetejű, tükrös dobozokban helyet kapott öt kezelőhelyiség is.

„A spa tervezőjét balettintézeti múlton túl a híres szabadulóművész, Henry Houdini ihlette” – magyarázza Jackson Ildikó, a W Budapest spa menedzsere. „A hozzánk érkezők egy kicsit elveszhetnek térben és időben. A dizájn, a zene, az illatok és ízek arra ösztönzik őket, hogy befelé figyeljenek vagy éppen arra, akivel érkeztek.”

Remind

Luxus kényeztetés: A kezelések

A vendégek extra szolgáltatásként kezelések széles skáláját vehetik igénybe detox, megújulás, helyreállítás, frissítés és quick fix kategóriákban, legyen szó egy kényeztető masszázsról, arc- vagy testkezelésről a tapasztalt szakemberek keze alatt. „A signature szolgáltatásaink a detox kezelések” – mondja Ildikó. „Hajlamosak vagyunk róla megfeledkezni, de a rendszeres méregtelenítés a wellbeing egyik alapja.”

A hagyományok tisztelete és szem előtt tartása a kezelések tekintetében is megjelenik. Ugyan az AWAY Spának nincs saját termálvíz forrása, termál iszapos kezelésként megjelenik ez a sokak által keresett kulturális elem. Illetve a más országokban található AWAY Spákban is használt vegán natúrkozmetikum család, a Comfort Zone mellett a L’Amia magyar márka helyi alapanyagokból készült natúrkozmetikumait alkalmazzák a kezelések alatt.

Ha a kikapcsolódás pillanatait megosztanánk a párunkkal, igénybe vehetjük a páros kezelőhelyiséget, ahol a masszázs után a privát jacuzziban vagy gőzkabinban folytathatjuk a feltöltődést.

Remind

Városi oázis: A wellness

A medencéhez érkezve a béke valódi oázisába csöppenünk. A fémcsipkével borított boltívek alatt pihenőágyak és kényelmes plüssfotelek sorakoznak. A fal mellett felállított italadagolónak hála friss gyümölccsel ízesített vízzel hidratálhatunk, miután elidőztünk a gőzkabinban vagy a finn szaunában. A teremben a halk zenén kívül tökéletes a csend.

„A relax medencénk egyedülálló jelenség az ötcsillagos szállodák kategóriájában” – mondja Ildikó, és hozzáteszi, egy olyan teret szerettek volna létrehozni, ahol a nyugalmat nem zavarja meg az úszómedencében tempózók zaja vagy a jakuzzi csobogása. „A medence koncepciójának a középpontjában a social connecting áll.”

Mind a medence, mind a kis asztalok körül elrendezett fotelek tökéletes helyszínül szolgálnak azoknak is, akik nem az önmagukra fordított idejüket töltik a spában, sokkal inkább társasági életük színteréül választják. A pihenni vágyókat a W Budapest éttermében készült, egészséges ételekből és koktélokból álló menü várja. A medence partján akár egy könnyű ebédet vagy vacsorát is elkölthetünk. 

A szálloda vendégei vagy a napijegyet váltók a butik jellegű, családias hangulatú edzőtermet is használhatják, ahol a legmodernebb Technogym gépek kaptak helyet.

Ildikó nem titkolja, céljuk, hogy a jövőben minél több, a szállodán kívülről érkező vendéget vonzanak be a spa nyújtotta lehetőségeken túl olyan programokkal is, mint a jógaórák, sound healing, illóolajos meditáció és más kényezetető workshopok, hogy az AWAY Spa valóban a városi emberek oázisa lehessen.

Fotó: AWAY Spa

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el, hogyan varázsolhatsz spa élményt az otthonodba!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn