Keresés
Close this search box.

Mentes zöldborsófőzelék nyári csavarral

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Ha a nyári melegben te sem kívánod a nehéz ételeket, jó választás lehet egy tál zöldborsófőzelék citrommal és bazsalikommal megbolondítva!

hirdetés

Remind

Hozzávalók két főre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kg zöldborsó
  • 1 dl kókusztej
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 citrom leve
  • só, bors

A zöldborsófőzelék elkészítése

Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kevés vajon pároljuk üvegesre. Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a zöldborsót. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és főzzük fedő alatt 5-10 percig. Ellenőrizzük folyamatosan, figyeljünk rá, hogy a zöldborsó ne főjön túl! A borsó felét és a főzőlé egy részét öntsük turmixgépbe, tegyünk a kókusztejet, a bazsalikomot, és nyomjuk rá a citrom levét, majd turmixoljuk össze. Ha kész, öntsük össze a maradék főtt borsóval, kóstoljunk, és ha szükségét érezzük, sózzunk, borsozzunk, majd forraljunk rajta egyet.

Fotó:

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és készíts filléres céklafőzeléket nyers túrógombóccal!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn