Hozzávalók két főre
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kg zöldborsó
- 1 dl kókusztej
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 citrom leve
- só, bors
A zöldborsófőzelék elkészítése
Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kevés vajon pároljuk üvegesre. Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a zöldborsót. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és főzzük fedő alatt 5-10 percig. Ellenőrizzük folyamatosan, figyeljünk rá, hogy a zöldborsó ne főjön túl! A borsó felét és a főzőlé egy részét öntsük turmixgépbe, tegyünk a kókusztejet, a bazsalikomot, és nyomjuk rá a citrom levét, majd turmixoljuk össze. Ha kész, öntsük össze a maradék főtt borsóval, kóstoljunk, és ha szükségét érezzük, sózzunk, borsozzunk, majd forraljunk rajta egyet.
Fotó: