Keresés
Close this search box.

„Be tudom csukni az ajtókat és akkor kinyitni őket, amikor itt az ideje” – A kulisszák mögött Kovács Patríciával

Becsült olvasási idő: 2 perc
Szente Lulu belesett a negyedik Remind Bookazine kulisszái mögé, és a tudatosságról kérdezte a közreműködőket. Ezúttal Kovács Patríciát faggatta.

hirdetés

Számodra mit jelent a tudatosság?

A tudatosság egy olyan dolog, amit sosem szabad elfelejteni. Számomra azt jelenti, hogy tudatosan kell vigyáznom a testemre, vagy hogy tudatosan kell vigyáznom arra, hogy mindig éleslátással legyek, és észrevegyem azt, ami előttem van.

Sokat vagy színpadon, szinte minden este dolgozol. Mindennek ellenére képes vagy egyensúlyba hozni a munkádat a magánéleteddel?

A munka és a magánélet közötti lavírozás nálam úgy működik, hogy abban a pillanatban, hogy véget ér egy előadás, leteszem. Amikor főpróba hetek vannak vagy egy nehéz darabot próbálok, akkor egy kicsit nehéz nem hazavinni, de mivel van egy gyerekem, és körülötte nagyon hétköznapi az élet, ezért mire hazaérek, le kell tennem mindent. Szerencsére be tudom csukni ezeket az ajtókat, és akkor kinyitni, amikor annak itt van az ideje.

Mivel töltekezel az énidődben?

Nincs énidőm. Én azt csinálom, amit szeretek, vagy ami nekem a legjobb. Fura módon leginkább mégiscsak az az énidőm, amikor bent vagyok a színházban. Ott nincsenek sárga csekkek, nincs semmi, csak én meg a szakmám. Nekem az énidőm az, ha dolgozom.

Volt-e a kezedben mostanában olyan könyv, ami megérintett?

Adós vagyok az olvasással, nagyon régen vettem a kezembe könyvet. Sokkal inkább olvasok online, digitális könyvtárból. Megveszem a frissen megjelenő könyveket, de érintetlenül sorakoznak a polcomon. Olyan, hogy megvettem egy könyvet, leültem és olvastam, nagyon régóta nem volt. Ez nem jó.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn