Unod a lecsót? Készíts egyszerű és finom shakshukát!

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Az izraeli lecsó, a shakshuka tökéletes nyári vacsora. Egyszerű elkészíteni, és ezerféleképpen variálhatod.

hirdetés

Remind

Hozzávalók 2 főre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 padlizsán
  • 2 paprika
  • 200 g fetasajt
  • 1 marék spenót
  • kb. 5 dl paradicsomszósz
  • 2 tojás
  • olívaolaj
  • őrölt kömény
  • Cayenne-bors
  • só, bors

A shakshuka elkészítése

Kockázzuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg őket némi olívaolajon. Vágjuk kockára a padlizsánt és a paprikát, és halmozzuk a serpenyőbe.

A shakshuka receptjében az a szép, hogy kedvünkre variálhatjuk, egyúttal a hűtőt is kiüríthetjük, ha éppen nyaralni indulnánk. Tehetünk bele cukkinit, ha szeretjük és éppen akad otthon, de mehet bele friss paradicsom is.

A zöldségeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hintsük meg Cayenne-borssal és őrölt köménnyel. Miután megpuhultak, szórjunk rájuk egy marék friss spenótot, és ha a levelek összeestek, öntsük fel annyi paradicsomszósszal, amennyi éppen ellepi a zöldségeket.

A forró szószra morzsoljuk rá a fetasajtot (ha vegán verziót készítenénk, lecserélhetjük tofura, és már a padlizsánnak együtt az ételhez keverhetjük), majd üssünk rá két tojást, és várjuk meg, hogy megsüljenek. Tálaljuk friss petrezselyemmel!

Fotó: Pexels

Ha tetszett a recept, ez is tetszeni fog: kattint, és készítsd el Veganeeta rakott burgonyáját csicseriomlettel!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn