Hozzávalók 2 főre
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 padlizsán
- 2 paprika
- 200 g fetasajt
- 1 marék spenót
- kb. 5 dl paradicsomszósz
- 2 tojás
- olívaolaj
- őrölt kömény
- Cayenne-bors
- só, bors
A shakshuka elkészítése
Kockázzuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg őket némi olívaolajon. Vágjuk kockára a padlizsánt és a paprikát, és halmozzuk a serpenyőbe.
A shakshuka receptjében az a szép, hogy kedvünkre variálhatjuk, egyúttal a hűtőt is kiüríthetjük, ha éppen nyaralni indulnánk. Tehetünk bele cukkinit, ha szeretjük és éppen akad otthon, de mehet bele friss paradicsom is.
A zöldségeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hintsük meg Cayenne-borssal és őrölt köménnyel. Miután megpuhultak, szórjunk rájuk egy marék friss spenótot, és ha a levelek összeestek, öntsük fel annyi paradicsomszósszal, amennyi éppen ellepi a zöldségeket.
A forró szószra morzsoljuk rá a fetasajtot (ha vegán verziót készítenénk, lecserélhetjük tofura, és már a padlizsánnak együtt az ételhez keverhetjük), majd üssünk rá két tojást, és várjuk meg, hogy megsüljenek. Tálaljuk friss petrezselyemmel!
Fotó: Pexels