Filléres céklafőzelék nyers túrógombóccal

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Egy szerény, mégis finom fogás, ami gyors és egészséges hétköznapi ebéd lehet. Balázs Barbi céklafőzelék receptje.

hirdetés

Ha azt hiszed, hogy ez valami mentes benyomást keltő izé, tévedsz; földes ízű, fűszeres, kicsit csípős és nagyon krémes a főzelék, friss sós-savanykás a gombóc, a kettő együtt pedig príma! Persze nem mondom, hogy a céklához nem passzol a sült, ropogós bőrű csirkecomb, de a céklafőzelék és nyers túrógombóc kombó tökéletes húsmentes fogás a szerényebb napokra.

Remind

Hozzávalók két főre

  • 2 közepes cékla
  • 3 ek natúr joghurt
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek méz
  • só, bors, (római) kömény, csilipehely
  • 10-15 dkg túró
  • 2 maréknyi cornflakes összetörve 

Elkészítés

A kockára vágott céklát éppen ellepő sós-köményes vízben felteszem főni, amikor majdnem megpuhult, joghurttal behabarom, kóstolás után sózom, borsozom, csilizem, adok hozzá egy evőkanál mézet, még egyet forralok rajta, és már kész is a céklafőzelék, ráadásul nagyon meglepne, ha a két adag 400 forintnál többre jönne ki. A gombóchoz a túrót sóval és apróra tört kukoricapehellyel összedolgozom, gombócokat gyúrok belőle, majd a maradék pehelybe forgatom. 350 forint körül megvan a két a adag. Szerény, nem?

Fotók: Canva, Balázs Barbara

Balázs Barbi további receptjeit keresd az Asszonypajtás Instagram oldalon!

Kattints, és készíts a főzelék mellé frissen sült házi kiflit!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn