Hozzávalók a kókuszos piskótához:
- 5 db tojás sárgája
- 3 db egész tojás
- 150 g kristálycukor
- 72 g kókuszliszt
- 72 g keményítő
- 5 db tojásfehérje
- 36 g kristálycukor
- 0,5 g só
Hozzávalók a sziruphoz és a fűszeres lekvárhoz:
- 75 g cukorszirup (50-50% a cukor víz arány)
- 20 ml Malibu likőr
- 20 ml Bacardi rum
- 1 lime leve és reszelt
- 665 g eper lekvár
- 2,5 g madagaszkári bors, frissen őrölt
- 0,5 g vanília őrlemény
- 1 db narancs leve
- 0,5 g só
Hozzávalók a kókuszos krémhez:
- 110 g kókuszkrém
- 40 g laktózmentes tejszín
- 25 g kókuszreszelék
- 25 g cukor
- 0,5 g só
- 6 g zselatin
- 200 g laktózmentes tejszín
Elkészítés:
Kókuszos piskóta:
Keverd habosra a tojássárgáját, a tojásokat és a cukrot.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá a kristálycukorral együtt. A lisztet és a kókuszt szitáld bele a tojásos masszába, majd óvatosan keverd hozzá a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral letakart 40×30 cm-es tepsin kend el a masszát, majd süsd meg 180 °C-on 8 percig légkeveréses funkción. Ha kész, fordítsd át a piskótalapot, hogy ne ragadjon le.
Rumos-lime-os szirup:
Forrald fel a szirup hozzávalóit (cukor, víz, rum, lime). Ha felforrt, hűtsd le. Kend meg vele a piskótákat, majd a felesleget itasd fel papírtörlővel.
Fűszeres eperlekvár:
A lekvárhoz keverd hozzá a fűszereket (pl. fahéj, vanília), majd forrald fel. Hűtsd le, majd egyenletesen kend rá a piskótalapra.
Kókusz mouse:
Forrald fel a kókuszkrémet tejszínt, kókuszreszeléket, cukrot és egy kis sót. Oldd fel benne a zselatint, majd hűtsd vissza. Ha kihűlt, keverd hozzá a felvert tejszínhabot. Végül kend meg a lekváros piskótlapot 400 g habbal, majd szorosan tekerd fel, kívülről pedig vond be a megmaradt kókuszkrémmel. Szórd meg kókuszreszelékkel.
Fotó: Szendeff Lőrinc/Remind bookazine
Tetszett a cikk? Akkor ez is tetszeni fog!
5 finomság, amely segít felvenni a harcot a mindennapok kihívásaival szemben