Keresés
Close this search box.

Te is eperőrült vagy? Íme 3 ínycsiklandó, sütés nélküli epres fogás

Becsült olvasási idő: 2 perc
A tavasz egyik legfinomabb meglepetése az eper. Mivel ennek a fenséges gyümölcsnek alig egy hónap a szezonja, így érdemes minden pillanatot kihasználni és a lehető legtöbb módon fogyasztani. Balogh Edina írása.
eper

hirdetés

Sütés nélküli epres-túrós süti

Hozzávalók

  • 40 dkg ricotta vagy tehéntúró
  • 25 dkg eper
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg joghurt
  • 8 dkg puha vaj
  • 25 dkg hámozott mandula
  • 1 narancs héja
  • 1 citrom leve
  • 3 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
eper

Elkészítés

A mandulát egy kanál cukorral mixerben összedaráljuk, majd félretesszük. A megmosott epret két részre osztjuk. A gyümölcs egyik felét összeturmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. 3 dl vizet felmelegítünk, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, a citrom levét, a kukoricalisztet és az összetört epret, majd az egész masszát összeforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, belereszeljük a narancs héját, majd a krémhez adjuk a vajat, a ricottát, a mandulapépet és a mazsolát. Egy üvegtál aljára helyezzük a babapiskótát, amelyet előzőleg kevés vízbe mártottunk, hogy formázható legyen. A piskótára egy réteg krém kerül, majd arra újabb piskóta, amíg minden el nem fogy. A tetejére öntjük az epres öntetet. Végül a süteményt 20 percre a hűtőbe tesszük.

Eper cornflakes bundában

Hozzávalók

  • 20 dkg eper
  • 15 dkg cornflakes
  • 10 dkg torta vagy gyümölcszselé
  • 5 dkg őrölt mandula
  • egy kávéskanál fahéj
Remind

Elkészítés

A darált mandulát, a cornflakest és a fahéjat egy tálban összekeverjük. A gyümölcszselét egy pohárka langyos vízben feloldjuk. Az epret megtisztítjuk és megmossuk, majd egyenként belemártjuk a gyümölcszselébe. Utána rögtön meghempergetjük őket a kukoricapelyhes darában és tulajdonképpen már el is készültünk. Azért fogyasztás előtt még körülbelül fél órára tegyük a hűtőbe az édességet, hogy a cornflakes bunda kellően az eperre tapadjon.

Epres rukkola saláta

Hozzávalók

  • 35 dkg eper
  • 25 dkg rukkola saláta
  • 15 dkg bébi spenót
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 marék dióbél
  • balzsamecet
  • só, őrölt bors
Remind

Elkészítés

Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk. A salátákat megmossuk és megszárítjuk. A dresszinghez 10 dkg epret pürésítünk az olívaolajjal, a citromlével, majd sóval, borssal ízesítjük. A maradék epret nagyság szerint félbevágjuk vagy negyedeljük. A sajtot felkockázzuk vagy elmorzsoljuk. A feldarabolt epret egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk a spenóttal, a rukkolával, a sajttal és a dresszinggel. A salátát szükség esetén megsózzuk, borsozzuk, majd adagonként tányérokra halmozzuk, megszórjuk a dióbéllel, és tetszés szerint meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn