Keresés
Close this search box.

„Tudatosan figyelünk rá, hogy mi zajlik bennünk” – A kulisszák mögött Révész Ildikóval és Pásku Ferenccel

Becsült olvasási idő: 2 perc
Szente Nikolette belesett a készülő Remind Bookazine kulisszái mögé, és a harmadik lapszám témájáról, az énidőről kérdezte a közreműködőket. Ezúttal Révész Ildiót és Pásku Ferencet faggatta.

hirdetés

Meséljetek arról, hogy milyen a ti életetek, hogyan élitek a mindennapjaitokat?

Ferenc: Tudatosan. Az biztos, hogy tudatosan éljük. Nagyon figyelünk arra, hogy mit eszünk, mivel töltjük az időnket, és hogy belül mi zajlik bennünk a külső ingerek hatására.

Ildikó: A mindennapi rituálénk, hogy fölébredünk, és meditációval kezdjük a napot. A meditáció és a jóga hozzátartozik az életünkhöz. Ez adja meg nekünk a belső békénket, azt, hogy a hétköznapi életünkben és az üzleti világban is meg tudjuk tartani a nyugalmunkat.

Hogyan talált rátok ez az életstílus?

Ferenc: Igazság szerint kerestük. Éreztük, hogy valamit kellene tennünk, mert ahogy élünk, az nem jó. Egy vízböjt után döntöttünk úgy, hogy első lépésként vegánok leszünk. Ezt követően léptünk tovább, hogy ne csak külsőleg, belsőleg is változtassunk, így kerestünk egy jógautat és eljutottunk a meditációhoz.

Remind

Vannak még az életetekben olyan rituálék, amiket mindenképpen bele szoktatok építeni a mindennapjaitokba?

Ferenc: A futás. Én azt hiszem, hogy sok energiát kapunk a meditációtól, és ezt valahogy egyensúlyba kell hozni, ezért a futást nagyon fontosnak tartom, és ajánlom is mindenkinek. Még ha valakiben nincs is meg a spiritualitás, az egészségének akkor is jót tesz.

Vannak közös hobbijaitok?

Ildikó: Igen, nagyon szeretünk biciklizni. Vettünk egy-egy e-mountainbike-ot magunknak, és járjuk a környékbeli dombokat és hegyeket. Most már a barátaink is bekapcsolódtak, és fantasztikus túrákat teszünk. Van, amikor csak egy-két óra hosszát, mert csak arra van lehetőség, de ha úgy alakul, a hétvégéből az egyik napot végigbringázzuk.

Fotó: Földi Ádám

Révész Ildikó és Pásku Ferenc sokáig állattenyésztőként dolgoztak, majd hoztak egy bátor döntést, és ma már növényi húshelyettesítőket készítenek. A történetüket elolvashatod a Remind Bookazine harmadik számában!

Ha tetszett a cikk, kattints, és olvasd el, mit meséltek a kulisszák mögött a Casa Christa tulajdonosai, Forrai Kovács Krisztina és Forrai Miklós!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn