Sült körte datolyával

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Havas Dóra receptje

Őszi estéken, amikor édességre vágyunk, fél óra alatt összeüthetjük ezt a jókedvre derítő finomságot.

hirdetés

Havas Dóra egy tudatos menüsort állított össze a Remind Bookazine olvasóinak, csupa olyan ételt, amelyek egyszerre táplálók, egészségesek és a lelkünket is kényeztetik. A sok könnyen beszerezhető, szezonális zöldség nemcsak egészséges, hanem az ökológiai lábnyoma is kicsi.

Remind
Fotó: Bolega Niki

Sült körte datolyával

Tipp: datolyaszirupot keleti fűszereseknél és delikáteszboltban kapunk. Érdemes beszerezni, mert nagyon kellemes, különleges íze van, és sokáig elég. Természetes édesítő, ami magas antioxidáns-tartalma miatt kedvelt.

Hozzávalók:

  • 4 közepes vilmoskörte
  • 2 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup
  • 1 csipet só
  • 4-6 db datolya (medjool)
  • 1 marék pörkölt török mogyoró

Elkészítés:

  1. A körtéket gerezdekre vágjuk, magházukat kivágjuk. Hőálló tálba tesszük, és összeforgatjuk a datolyasziruppal és egy csipet sóval.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, megszórjuk pörkölt török mogyoróval és darabokra vágott datolyával.
  4. Lecsepegtetett görög joghurttal és datolyasziruppal kínáljuk.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn