Havas Dóra egy tudatos menüsort állított össze a Remind Bookazine olvasóinak, csupa olyan ételt, amelyek egyszerre táplálók, egészségesek és a lelkünket is kényeztetik. A sok könnyen beszerezhető, szezonális zöldség nemcsak egészséges, hanem az ökológiai lábnyoma is kicsi.

Sült körte datolyával
Tipp: datolyaszirupot keleti fűszereseknél és delikáteszboltban kapunk. Érdemes beszerezni, mert nagyon kellemes, különleges íze van, és sokáig elég. Természetes édesítő, ami magas antioxidáns-tartalma miatt kedvelt.
Hozzávalók:
- 4 közepes vilmoskörte
- 2 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup
- 1 csipet só
- 4-6 db datolya (medjool)
- 1 marék pörkölt török mogyoró
Elkészítés:
- A körtéket gerezdekre vágjuk, magházukat kivágjuk. Hőálló tálba tesszük, és összeforgatjuk a datolyasziruppal és egy csipet sóval.
- 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, megszórjuk pörkölt török mogyoróval és darabokra vágott datolyával.
- Lecsepegtetett görög joghurttal és datolyasziruppal kínáljuk.