Kényeztesd magad bűntudatmentes vegán sushival

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Vajon elég fenntartható-e az életmódom? Vajon elég egészségesen étkezem-e? Elég tápanyaggal támogatom-e a szervezetemet? Annyi minden miatt érezhetünk bűntudatot nap mint nap, egy biztos: a szezonális zöldséges sushi nem tartozik ezek közé.
sushi

hirdetés

A zöldséges sushi hozzávalói

  • 2 csésze sushi rizs
  • 3 csésze víz
  • 3 evőkanál rizsecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • friss nori lapok
  • vágott, szezonális zöldségek (pl. sárgarépa, cékla, spenót)
  • tofu
  • pirított szezámmag

Elkészítés

A Felelős Gasztrohős receptje szerint mindenekelőtt mossuk meg alaposan a rizst, majd főzzük meg a vízben, amíg puha, de még rugalmas marad. Keverjük össze a rizsecetet, sót és cukrot, majd óvatosan keverjük bele a meleg rizsbe, hogy ízes legyen. Helyezzünk egy nori lapot egy bambusz sushi szőnyegre, oszlassuk el rajta egy vékony rétegben az ízesített rizst, majd tegyük rá a szezonális zöldségeket. Tekerjük fel szorosan, majd szeleteljük fel a tekercset. Végül szórjuk meg egy kevés pirított szezámmaggal, és tálaljuk.

Fotó: cottonbro studio / Pexels

Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!

https://remind.hu/hosszu-elet-japan-etrend/

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn