A zöldséges sushi hozzávalói
- 2 csésze sushi rizs
- 3 csésze víz
- 3 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- friss nori lapok
- vágott, szezonális zöldségek (pl. sárgarépa, cékla, spenót)
- tofu
- pirított szezámmag
Elkészítés
A Felelős Gasztrohős receptje szerint mindenekelőtt mossuk meg alaposan a rizst, majd főzzük meg a vízben, amíg puha, de még rugalmas marad. Keverjük össze a rizsecetet, sót és cukrot, majd óvatosan keverjük bele a meleg rizsbe, hogy ízes legyen. Helyezzünk egy nori lapot egy bambusz sushi szőnyegre, oszlassuk el rajta egy vékony rétegben az ízesített rizst, majd tegyük rá a szezonális zöldségeket. Tekerjük fel szorosan, majd szeleteljük fel a tekercset. Végül szórjuk meg egy kevés pirított szezámmaggal, és tálaljuk.
Fotó: cottonbro studio / Pexels
Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!
https://remind.hu/hosszu-elet-japan-etrend/