Keresés
Close this search box.

5 könyv, amely segítségével elindulhatsz az egészséges és hosszú élet felé vezető úton

Becsült olvasási idő: 3 perc
Mindenki egészséges és hosszú éltre vágyik. A titkát azonban nem az örök élet forrásánál kell keresnünk, hanem saját szokásainkban. Olyan könyveket ajánlunk, amelyek segítenek kikövezni az utat a longevitás felé.
hosszu_elet_konyv

hirdetés

A longevity vagy longevitás fogalmával egyre több helyen találkozhatunk. A hosszú élettartamra utaló kifejezés nem véletlenül vert gyökeret a nyelvben. Mióta világ a világ az ember a halhatatlanság forrását kutatja, és bár egyelőre nem ismerjük az öröklét titkát, a nyughatatlan kutatók garmadájának hála ma már tudjuk: a hosszú és egészséges élet nem csupán szerencse kérdése. Aktívan tehetünk azért, hogy megnyújtsuk és élhetőbbé tegyük az előttünk álló éveket, ebben pedig nemcsak a közeljövő technológiai újításainak alkalmazása, saját elszántságunk is segíthet. Öt olyam könyvet ajánlunk, amelyek kézikönyvként szolgálhatnak a longevitás felé vezető úton.

Remind

Sergey Young: A fiatalodás tudománya

A longevitás közeljövője olyan – részben már ma is használt – technológiai vívmányokat tartogat a mesterséges intelligencia alapú diagnosztikától kezdve a génszerkesztésen át a szervregenerálásig. Könyvében Sergey Young a tudomány ígéretes lehetőségeinek bemutatásán túl könnyen megvalósítható szokásokat és életstílus-váltásokat javasol az étrend, a testmozgás, az alvás, a mentális egészség és a környezet rendezésének területén, amelyekkel jobbá tehetjük otthoni és munkahelyi életünket, és akár a százéves kort is megérhetjük.

Jaffa Kiadó, 4999 forint

hosszu_elet2

dr. Gabrielle Lyon: Örökké erősen

Háziorvosi praxisa alatt dr. Gabrielle Lyon visszatérő pácienseinél különös mintázatra lett figyelmes. Ugyan mindegyikük más és más problémával küzdött, állapotukat ugyanarra a jelenségre lehetett visszavezetni: túl kevés izom volt a testükben. Eddig talán meg sem fordult a fejünkben, hogy izomzatunk állapota hatással lehet az egészségünkre, pedig komoly kapcsolatot mutat az öregedés mikéntjével is. Az Örökké erősen a Lyon-protokoll révén könnyen követhető, valódi tudományos bizonyítékokon és a legfrissebb kutatásokon alapuló táplálkozási, fitnesz és öngondoskodási programot kínál, amely megtanítja, hogyan optimalizálhatjuk az izomzatunkat függetlenül az életkorunktól vagy az egészségügyi állapotunktól.

Jaffa Kiadó, 4999 forint

Remind

Peter Attia – Bill Gifford: Végigélni – A hosszú élet tudományos alapjai

Valójában egyikünk sem csupán hosszú életre vágyik. Mindannyian sokáig, egyúttal jó életminőségben szeretnénk élni. A Stanford orvosi karán végzett dr. Peter Attia könyvében a legfrissebb tudományos eredményeket alapul véve összegzi mindazt, ami a segítségünkre lehet abban, hogy elérjük a vágyott célt. Sorra veszi azokat a területeket, amelyekről elengedhetetlen szót ejteni a longevitás esetében. Körüljárja a testedzés, a táplálkozás, a mentális és az érzelmi egészség vagy éppen az alvás témakörét hangsúlyozva, hogy a hosszú élet titka egy személyre szabott, döntéseink sorozatára épülő stratégia, amelynek a megvalósításába azonnal bele kell vágnunk.

21. Század Kiadó, 6990 forint

hosszu_elet4

Cameron Diaz: A hosszú élet könyve

Az örök fiatalság titka talán senkit sem foglalkoztat úgy, mint a vakuk kereszttüzében élő sztárokat. Cameron Diaz harminckilenc évesen döbbent rá, hogy az öregedés mindannyiunk feje felett Damoklész kardjaként lebeg. Az újságírók újra és újra arról kérdezték, tart-e a közelgő negyedik x-től. A mára már az ötvenedik is életévét betöltött színésznő bebizonyította, hogy életünk második felében is kihozhatjuk magunkból a legtöbbet, de fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy az idő múlásával hogyan változik a testünk. A hosszú élet könyvével kutatások alapján segít megértünk a bennünk zajló folyamatokat, hogy felkészülten várhassuk az öregedést és minél tovább élvezhessük az életünket.

Kossuth Kiadó, 4800 forint

Remind

Dan Buettner: A hosszú élet ízei

Dan Buettner nevét mindenki ismeri, akit valaha foglalkoztatott a hosszú élet témája. Buettner volt az, aki munkatársaival meghatározta a Földön található Kék Zónákat, vagyis azokat a térségeket, ahol a világon a leghosszabb ideig élnek az emberek. A helyiek szokásait vizsgálva fektette le a hosszú és egészséges élet alapjait. A hosszú élet ízei című könyvében azokat a tápláló és finom recepteket gyűjtötte össze, amelyeket a Kék Zónák lakóitól sajátított el.

Open Books, 8999 forint

Kiemelt kép: Canva

Fotók a könyvekről: Jaffa Kiadó, 21. Század Kiadó, Kossuth Kiadó, Open Books

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: 3 tipp a hosszú és egészséges életért!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn