Keresés
Close this search box.

Légy boldog, rajongj vagy borzongj! – 5 + 2 könyv minden élethelyzetre

Becsült olvasási idő: 4 perc
Szeretnéd fejleszteni az önismeretedet vagy inkább egy igazán lebilincselő olvasmányra vágysz? Ajánlónkban biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb könyvet!
konyv

hirdetés

1. Légy boldog!

Arthur C. Brooks – Oprah Winfrey: Úgy élj, ahogy élni akarsz

21. Század Kiadó, 5990 forint

A boldogság nem cél, a boldogtalanság pedig nem ellenség, tartja Arthur C. Brooks, a Harvard Egyetem professzora, aki megszállottan kutatja a boldogság mibenlétét. Élj úgy, ahogy élni akarsz című könyvében hosszú évek eredményeit és tapasztalatait osztja meg, amelyek mind arra mutatnak, hogy tevékenyen tehetünk egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb életért. Az általa körvonalazott módszereket Oprah Winfrey jegyzetei színesítik, aki számára munkája során nyilvánvalóvá vált, hogy ha képesek vagyunk felülemelkedni a körülményeinken, egészen más színben láthatjuk a világot.

konyv

2. Fejlődj!

Csirmaz Luca: Mintatörés

Libertine Könyvkiadó, 4999 forint

Akárhonnan is indultunk, akárhol tartunk most az életben, önismereti utunk a múltban veszi kezdetét. Hiszen ahogyan követendő példákat, úgy olyan mintákat is hoztunk szüleinktől, amelyek megakadályozhatnak bennünket abban, hogy egészségesen kötődjünk másokhoz. Csirzmas Luca pszichológus Mintatörés című könyvében saját és a praxisában tapasztalt példái alapján világít rá azokra a működéseinkre, amelyeket a múltunkból hoztunk, de többé nincs rá szükségünk. Útmutatásával egy szabadabb életre nyithatunk ajtót, amely mögött minőségi kapcsolatok várnak ránk.

Remind

3. Gondolkodj el!

Jordán Ferenc: Az ember vége, a természet esélye

Open Books, 4999 forint

Az utóbbi években rengeteg szó esett a klímaváltozásról, a természetes élőhelyek beszűköléséről, a biodiverzitás fenyegetettségéről. Azt már kapizsgáljuk, hogy a világban zajló változások mögött mi, emberek állunk, azzal viszont látszólag kevésbé vagyunk tisztában, hogy a természettel való viszonyunknak ránk nézve is hatalmas a tétje. Jordán Ferenc hálózatkutató biológustól távol áll a kertelés. Az ember vége, a természet esélye című könyvében kíméletlen őszinteséggel vázolja fel a meggondolatlan emberi tevékenység eredményeit és világít rá arra, hogy eljött az ideje annak, hogy megértsük: végre békén kéne hagynunk a természetet.

Remind

4. Lépj tovább!

Dolly Alderton: Jó alapanyag

21. Század Kiadó, 5990 forint

Andy egy középszerű brit komikus, aki halálos szerelmes Jenbe. Valaha Jen is szerelmes volt Adny-be, de egy nap, mint derült égből villámcsapás, szakított a férfivel. Andy képtelen elfogadni a döntését. Nem érti, miért lépett ki a kapcsolatukból, hiszen minden tökéletes volt közöttük. Hiába telnek a hetek, a hónapok, nem tud továbblépni, egyre csak gyötri a kérdés, hogy mi ment félre, mindeközben karrierje is zuhanórepülésbe kezd. Dolly Alderton legújabb könyvében olyan témákat jár körbe, amelyek mindannyiunk számára ismerősek. Hogyan múlhat el egy szerelem? Hová tűntek a barátok, akik azelőtt a mindennapjaink részei voltak? És hogyan erősíthet meg bennünket a gyász?

Remind

5. Borzongj!

Agatha Christie: Tavaszi borzongás

Helikon Kiadó, 5999 forint

Agatha Christie-t olvasni mindig jó ötlet: akár egy hideg téli estén kucorodunk össze egy meleg takaró alatt, akár a kerti nyugágyban töltjük a tavasz első meleg napjait. A Tavaszi borzongás című kötetből olyan novellákból szemezgethetünk, amelyek a brit tavasz díszlete előtt játszódnak. Ebben a tizenhárom rejtélyt tartalmazó kötetben régi kedvenceinkkel találkozhatunk. Hercule Poirot mellé szegődhetünk kis, szürke agysejtjei tornáztatásában, megmerítkezhetünk a vidéki élet hangulatában Miss Marple-lel vagy részt vehetünk a nyomozó házaspár, Tommy és Tuppence kalandjaiban.

Remind

+2 Rajongj!

Turi Márton: Az finom lesz! és Boromisza István: A Csengetett, Mylord? univerzum

Helikon Kiadó, 7499 forint; 21. Század Kiadó, 6990 forint
Remind
Remind

Az idei tavasz a Magyarországon példátlan sikerű, brit tévésorozat szerelmeseinek kedvez, hiszen egyszerre két könyv debütált, amely a Csengetett, Mylord? univerzumot hozza közelebb a rajongókhoz. A Meldrum-ház szerencsétlen sorsú mosogatónője, Mabel szállóigévé vált aranyköpése adta a címet a Turi Mártin szerkesztésében megjelent kötetnek, amelyből izgalmas kulisszatitkokat tudhatunk meg, elolvashatjuk a tervezett folytatás forgatókönyvét vagy éppen megtudhatjuk, mit gondol a Mr. Twelvetreest alakító Jeffrey Holland a magyar közönségről. A Csengetett, Mylord? univerzummal pedig egy enciklopédiát vehetünk a kezükbe, amelyből mindent megtudhatunk a korról, amelyben a sorozat játszódik.

Készülj!

Hamarosan érkezik Sally Rooney új könyve, az Intermezzo, amelynek középpontjában egy testvérpár áll, Peter és Ivan Koubek, akik nem is lehetnének egymástól elütőbb egyéniségek. Peter túl van a harmincon, sikeres dublini ügyvéd. Magabiztos, kompetens, lehengerlő. De apjuk halála után csak gyógyszerrel tud aludni, és nem boldogul a párkapcsolati bonyodalommal, amibe belenavigálta magát. Napjai két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent brahira vesz.  Peter öccse, Ivan huszonkét éves, és versenyszerűen sakkozik. Visszahúzódó, feszengő típus, nagyszájú bátyjának tökéletes ellenpárja. A gyász első heteiben ismerkedik meg Margarettel, egy idősebb nővel, aki problémákkal küszködik. Ivan és Margaret viszonya gyorsan komolyra fordul. A két testvér élete – és szeretteiké is – új szakaszba ér: vágyak, kétségek és lehetőségek őrlik fel őket. Rá kell jönniük, mennyit bír el az élet, mennyit bírnak el ők maguk.   

Kiemelt kép: Pexels / Andrea Piacquadio; további képek: 21. Század Kiadó, Libertine Könyvkiadó, Open Books, Helikon Kiadó

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: 5 letehetetlen könyv a női útkeresésről.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn