Több mint 200 fogás, közel 100 kiállító
Az idei fesztivál a „Kedvenceink” tematika köré épül, és egy nappal hosszabb is lesz, így már csütörtök délutántól elmerülhetünk a séta kóstoló forgatagában. Több mint harminc új kiállító érkezik, köztük a nemzetközi sztárséf, Dani García budapesti étterme, a BiBo; Rácz Jenő balatoni újdonsága, az Ypsilon; valamint a fine bistro vonalat képviselő Bilanx. Jelen lesznek a Michelin-csillagos hazai ikonok is, mint a Platán, a SALT, vagy az Essencia.
Az ázsiai konyha kedvelői sem maradnak hoppon: idén először jön a Ramenka, a Sáo, a Quí, valamint a frissen debütáló Monokini Kantin is. A kínálatot tovább színesíti a Szatmár Dry Cured prémium érlelt húsaival, a libanoni Leila’s, a chocoMe különleges csokoládéi, és a HERZ Coffee Roasters isteni kávéi. A több mint 200 tételből álló menü mellé bő választékban kóstolhatók borok, szörpök, fermentált italok és sörkülönlegességek – és jó hír: több pénztárcabarát étel is elérhető lesz, legfeljebb 2.500 Ft-os áron.
Gourmet Akadémia – ízek és tudás találkozása
A fesztiválon nemcsak enni lehet, hanem tanulni és inspirálódni is. A Gourmet Akadémia színpadán három napon át neves hazai és nemzetközi séfek tartanak workshopokat és előadásokat – többek közt Akács István, Tóth Szilárd és Pesti István, sőt, a világhírű Dani García is bemutatót tart, ami eddig példa nélküli esemény a fesztivál történetében.
Gyereknap gasztroélményekkel
Május 25-én vasárnap a családoké a főszerep. Ingyenes belépéssel várják a 18 év alattiakat, gyerekworkshopokat tart Harrer-Abosi Beatrix, Szabi a Pék és Gianni, míg a napot Stahl Judit Flódni improvizációs gasztroszínháza zárja – Kálloy Molnár Péter, Szabó Győző, Schell Judit és Parti Nóra közreműködésével. A legkisebbeket játszótér, gyerekfoglalkoztató és tucatnyi cukrászda fogadja meglepetésekkel.
A Gourmet szellemisége: hagyomány és újítás kéz a kézben
„A Gourmet küldetése, hogy hiteles pillanatképet adjon az ország gasztronómiájáról, megmutatva a legfrissebb irányokat és a legnagyobb kedvenceket” – mondja Nemes Richárd főszervező. Ahogy a MBH Bank is fogalmaz támogatói nyilatkozatában: a hagyományok tisztelete, az innováció iránti nyitottság és a közösségi élmény kéz a kézben vezeti előre nemcsak a gasztronómiát, de a közösségeink jövőjét is.
Ha már alig várod, hogy felfedezd az idei Gourmet ízeit és történeteit, tarts velünk a Remind „Tudatos hedonizmus” rovatában!
Jegyek és további infók: https://gourmetfesztival.hu/
Képek: Gourmet Fesztivál
Tetszett a cikk? Akkor ez is tetszeni fog!