Áfonya
Minden gyümölcs közül a legerősebb antioxidáns hatással rendelkezik. Magas C-vitamin tartalma amellett, hogy serkenti a kollagéntermelést, ezáltal kisimítja a bőrt, védő lipidréteget képez a felszínen, ami segít a nedvességet a bőrben tartani, illetve megakadályozni a különböző bőrproblémák kialakulását. Egyes kutatások szerint fagyasztott állapotban érdemes fogyasztanunk, mert úgy még hatékonyabb.
Paradió
Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató és enyhíti a kipirosodást. Nagyon jó rugalmasító, E, C vitamint tartalmaz és rengeteg szelént, így az UV sugarak által termelt szabad gyökök káros hatásait is ellensúlyozza. Táplálja a szőrtüszőket is, ezáltal hajkoronánk is dúsabb lesz tőle. És mindössze négy darab paradió biztosítja a szükséges napi szelén bevitelt – ez lehet ebéd utáni snack, de felaprítva akár salátánkat is megszórhatjuk vele.
Spenót
Nem tudunk szabadulni a szemünk alatti sötét karikáktól? Együnk minél több spenótot! A karikák rendszerint egyszerű keringési problémából erednek, a K és C vitaminban gazdag spenót pedig fokozza a vérkeringést. Vas, E vitamin és magnézium is van benne – utóbbi kettő gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatású.
Fotók: Pexels