Keresés
Close this search box.

„Minden kollekciómban tetten érhető a lelkiállapotomat tükröző elvágyódás” – Interjú Poprádi Flórával, a Cukovy tervezőjével

Becsült olvasási idő: 3 perc
Funkcionalitás és esztétika, fény és árnyék, jelen és jövő. A Budapest Central European Fashion Weeken Poprádi Flórával beszélgettünk a Cukovy legújabb, Etheral Reverie névre keresztelt kollekciójáról. Fejes Réka interjúja.

hirdetés

Mi inspirált az új kollekció megalkotásánál?

Én egy álmodozó ember vagyok, és ez minden koncepciómban megjelenik. Minden kollekciómban tetten érhető a lelkiállapotomat tükröző elvágyódás, ami nálam egy inspirációforrást jelent. Minden szezonban más és más helyre vágyódom el, ezúttal egy futurisztikus világban képzeltem el a 21. századi modern nőt. A prezentációban látott installáció megalkotásakor is ennek a világnak a megalkotására törekedtem.

Honnan a futurizmus felé forduló érdeklődésed?

Szeretek a jövőn elmélkedni. Elképzelem, hogy milyen lesz majd az élet, hogyan alakul a világ, és hogyan alakulok benne én. Ebben a kollekcióban egy pozitív jövőkép jelent meg, eddig sokkal sötétebb elképzeléseim voltak.

Ez hogyan csapódik le ez a kollekcióban? 

Ezúttal egy színes, neonos, virágokkal teli világot álmodtam meg. Az élénk színek mindig is jelen voltak a Cukovy DNS-ében, most viszont behoztam egy új mintát, amit én terveztem és festettem kézzel. Már a kollekció megálmodása előtt is bennem volt, hogy szeretnék festeni, és ezt beemelni a Cukovy világába, hiszen vizuális művészként közel áll hozzám ez a fajta alkotás.

Rendkívül nőies lett a kollekció! Pedig ha az ember a pufi kabátok világában gondolkozik, általában egy sokkal sportosabb stílusra asszociál.

Az irodában csak nők dolgozunk. A tervezés során mindannyian fel szoktuk próbálni a különböző darabokat, és megbeszéljük a különböző igényeket.

Mivel mindannyian más testalkatúak vagyunk, ezért számomra mindig izgalmas ezeknek a gyönyörű nőknek az igényeit észben tartva tervezni.

Neked van kedvenc darabod a kollekcióból?

Nem tudnék egyet választani. Mindegyik darabot nagyon szeretem.

Remind

A prezentáció záró darabja nélkül viszont nem mehetünk el szó nélkül! Egy igazán izgalmas megoldással áltatok elő, mondhatni, egy pufi esélyivel.

Igyekeztünk olyan lookokat összeállítani, amelyekben nem veszik el teljesen a kabátok formája, mégis játékos szemléletmóddal stylingoljuk őket. Én nagyon szeretek úgy öltözködni, hogy csak magamra kötök vagy aggatok dolgokat, és már a tervezési folyamat során is szívesen játszom a formákkal – ezt próbáltuk megjeleníteni a kifutón. Az utolsó lookot úgy raktuk össze, hogy két kabátot összepatentoltunk, és rátettünk egy övet. Ezen a fajta nyitott és játékos szemléletmódon keresztül szerettük volna megmutatni ezeket az izgalmas összeállításokat.

Remind

Fotók Poprádi Flóráról: Tar Ágnes; eseményfotók: Budapest Central European Fashion Week

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvasd el interjúnkat Szegedi Kata divattervezővel!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn