Keresés
Close this search box.

A dizájn és a természet új egysége a S/ALON Budapest lakástrend kiállításon

Becsült olvasási idő: 4 perc
Egyedülálló lakberendezési megoldások és friss dizájntrendek várnak az idén öt éves S/ALON BUDAPEST látogatóira szeptember 22-23-24-én.

hirdetés

Az enteriőrdizájn rajongók jól tudják, a szeptember évek óta felejthetetlen élményhétvégét tartogat minden a hazai és nemzetközi lakberendezési trendet kedvelő és újdonságra nyitott szem számára! A S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás idén is egyedülállóan izgalmas koncepció mentén a leginspirálóbb márkák széles palettáját mutatja be, emellett számtalan hazánkban még nem elérhető dizájn újdonság termékpremierjét is elhozza.

Remind

Kifinomult megoldások padlótól a padlásig

Hazánk legnagyobb design lakberendezési eseményén a lakásfelújításra, építkezésre készülők, és az inspirációt keresők is minőségi módon szelektált, innovatív megoldásokra találhatnak. A kiállítók lakberendezők és stylistok segítségével hónapok óta azon dolgoznak, hogy a 7000 négyzetméteres kiállítótérben gondosan válogatott tárgyakkal és kiegészítőkkel hozzanak létre olyan enteriőröket, melyek sehol máskor és máshol nem láthatóak, kizárólag az esemény három napján. A bútorok, világítástechnikai megoldások, burkolatok, lakástextilek és művészi alkotások különböző helyiségekben jelennek meg: nappali, háló, konyha, fürdő, gyerekszoba, terasz, sőt, még design garázs, home office és zeneszoba is kialakításra kerül, lefedve ezzel az otthon minden tipikus és kevésbé jellemző szegletét is.

Természet ihlette installációk

A S/ALON BUDAPEST tervezői pályázata évről-évre bemutatkozási lehetőséget biztosít hazai tervezők, stúdiók és szélesebb körben nem ismert alkotók számára, hogy egy konkrét tematika mentén megmutathassák kreatív látásmódjukat. Az idei pályázat témája a Flower Power, mely a természet és az innovatív dizájn kapcsolatát, valamint a környezettudatosság és az ökologikus design fontosságát dolgozza fel más és más megközelítésben. A bemutatkozó alkotók nem titkolt célja az interakció, installációikkal a lélek harmóniájára szeretnének hatni, hiszen e mai érzékeny lüktetésű világban fontos, hogy otthonunk a nyugalom és a megérkezés színtere legyen. Érzékszerveink használata fontosabb, mint valaha, így illatokkal, tapintható tárgyakkal és szemet gyönyörködtető térélményekkel találkozhatunk a Flower Power pályázat tereiben.

Hello Magyar Design

A kiállítás állandó tematikus blokkjában, a Hello Magyar Design tárlatában 30 hazai művész legújabb tervezésű bútorait, lámpáit, textileit és kerámiáit ismerheti meg a közönség, mely idén a föld – víz – tűz – levegő négyesére épül.

Egyedülálló stílusterek

A S/ALON BUDAPEST stílusterei is évek óta állandó részei hazánk egyetlen lakástrend kiállításának. Ezúttal a romantikus irányzat mellett a ’80-as évek geometrikus és grafikai mintáit használó szobabelső, modern orientális és kortárs nomád irányzat, elegáns multikulturális hangulatot és ökodizájn stílust bemutató terek, a francia klasszikus és egzotikus tájakat és növényeket felvonultató stílusirányzatok is helyet kapnak. Ezáltal élőben, stílusok közti kalandozás során élhetjük át a dizájn térszervező erejét.

Többek között megismerkedhetünk egy írónő otthonával, ahol a szenvedélyes színek, mint a piros és pink ragyogóan elfér egymás mellett. Milyen egy igazi művészlélek lakása? Az eklektikus térben némi bizarrság és szürrealizmus is bekerül majd. Az énekesnő otthonában minden a csillogásról szól: a glamour és az art deco keveredik némi orientalista és modern stílussal. Nomád és kortárs irányzatok jelennek meg keramikusunk alkotóterében, míg egy műgyűjtő otthona víziónk szerint olyan, mintha Franciaországban járnánk: csodás ízelítőt kaphatunk az antik és modern tárgyak keveredése kapcsán egy mai kortárs otthonból, ahol a dizájn a mindennapok szerves része. És ha mindez nem lenne elég, akkor egy lenyűgöző stíluskavalkád részesei lehetünk egy szörfös lakásában, ahol az egzotikus tájak tárgyai izgalmasan keverednek a vintage, az ipari és a keleti stíluselemekkel.

A S/ALON BUDAPEST a legfrissebb lakberendezési termékeket és trendeket, jónéhány különleges élményt és egyedi tervezői találkozást hoz el ismét szeptember 22-24. között a Budapest Aréna. A designmagazinok és az általában csak online felületeken látható lenyűgöző otthonok ragyogó világa itt három napra kézzelfogható közelségbe kerül!

A belépőjegyeket érdemes már előzetesen megvásárolni a www.salonbudapest.hu oldalon, hiszen így a kedvezményes jegyár mellett a sorban állást is elkerülhetjük.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn