Akit egy kicsit is foglalkoztat az egészséges étkezés témaköre, előbb-utóbb biztosan találkozik majd Dr. Árvai Anita, vagyis Veganeeta személyével. A Veganeeta mára komoly márkanévvé nőtte ki magát, amely többek között isteni vegán és mindenmentes receptjeiről is híres. Most egy mindenki számára könnyen elkészíthető, egészséges recept következik Anitától: a vegán rakott burgonya csicseriomlettel.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg burgonya
- 4 db, 15 cm hosszú vegán kolbász
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 pohár vegán tejföl
- só, bors
- 2 evőkanál bükkfán füstölt pirospaprika
- Friss petrezselyem zöldje
- friss snidling
- 3 evőkanál olívaolaj
- kevéske víz
- egy ág rozmaring (opcionális)
A vegán rakott burgonya elkészítése:
A krumplit jól megmossuk, kockákra vágjuk, majd 190-200 fokos sütőben olíva olajjal, sóval, borssal, 1 evőkanál vízzel meglocsolva megsütjük (én rozmaringgal sütöttem az aromája miatt). Amíg a burgonya sül, elkészítjük az étel többi részét. A vegán tejfölt bekeverjük a friss petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, majd félre tesszük.
Néhány csepp olívaolajon megdinszteljük az összedarabolt hagymát a fokhagymával, a karikára szelt kolbásszal, a bükkfán füstölt pirospaprikával. Egy hagymás, fűszeres kolbászmorzsát készítünk, amit a ropogósra sült krumplival, fűszeres tejföllel és – tojás helyett – csicseriomlettel tálalunk.
Veganeeta további receptjeit keresd a Remind Bookazine második számában!