Keresés
Close this search box.

Pezsgő és indiai étel házassága? A Bombay Budapest és a Moët & Chandon bebizonyította, hogy nem lehetetlen

Becsült olvasási idő: 3 perc
A Bombay Budapest a Moët & Chandonnal izgalmas együttműködésben, egy champagne-nyal kísért, öt fogásos kóstolósoron keresztül állítja, hogy a pezsgő márpedig megfér egy asztalon az indiai fogásokkal.

hirdetés

Bombay Budapest története négy Budapesten élő indiai barátságával kezdődik és egy álommal, hogy meghonosítsák a magyar fővárosban az autentikus ízvilágú, ugyanakkor kortárs értékeket képviselő indiai konyhát.

Remind

Egy falat Bombay Budapesten

A Bombay Budapest célja, hogy mind a magyar, mind a külföldi közönséggel a dél-indiai konyha legjavát ismertesse meg, amely izgalmas íz- és textúravilágáról, változatosságáról és odaadó vendégszeretetéről híres. A Budapesten élő indiai tulajdonosok mellett a Bombay konyháját is teljes mértékben indiai csapat alkotja. Az éttermi márkát Abhishek Stan Ahuja, míg a konyhai munkát Makki Ahmad Qureshi executive séf fogja össze.

„Utazásaim és munkáim során mindig is hazám különböző fűszereinek sokrétű felhasználása érdekelt, valamint a kulturális gasztronómiai örökségünk felfedezése” – árulja el Makki Ahmad Qureshi.

„India egyes régióit az ország méretéből fakadóan számtalan szokás és különlegesség jellemzi. Éppen ezért generációkon átívelő családi receptjeim és saját fűszerkülönlegességeim használata mellett a konyhai csapatot is úgy építettük fel, hogy tudásban és szakértelemben is hűen tükrözni tudjuk India sokszínűségét. Szívből örülök, hogy ezt most egy még különlegesebb élménnyel koronázzuk meg.” Makki Ahmad Qureshi az Indiában működő éttermeiről híres Qureshi család tagja, aki karrierje során olyan városok gasztronómiai szokásait szívta magába, mint Delhi, Mumbai, Lucknow és Dubai.

A Fine Indian Cuisine-t képviselő Bombay Budapest februártól Magyarországon elsőként kínál autentikus, indiai kóstolósort mindazok számára, akik különleges ízeken keresztül szeretnének bepillantást nyerni a kortárs indiai gasztronómiába.

Pezsgő és indiai étel házassága

Az öt fogásos kóstolósort az ételekhez méltó champagne-ok, a Moët & Chandon Brut Impérial, illetve Moët & Chandon Rosé Impérial kísérik. Az indiai konyha és a pezsgő társítása bátor vállalkozásnak tűnhet, azonban az átgondolt párosításnak hála az ötletből egy jól sikerült házasság született.

„Az első szempont, amit figyelembe kellett vegyünk a párosításnál, hogy az ételek ne legyenek túl csípősek és ne uralkodjanak felül a Champagne-on” – magyarázza Bódi Krisztián, a Bombay Restaurant Manager & Head Sommelier-je. „A Brut Impériál lágysága, krémessége és citrusossága, valamint az elegáns buborékok kiemelik az étel fűszerezését és egy kiváló balance-ot alkot összekóstolva. Továbbá az almás és körtés zamat, valamint a pezsgőben lévő briósosság nagyon jól idomul az indiai fűszerezéshez.”

Februártól a menüsor mind húsos, mind húsmentes változatban elérhető, és igény szerint borpárosítással is kérhető.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn